Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2020 11:07
Čas čtení 0:37
Viktor Kniš

17letá Judita je vinná z brutální vraždy spolužáka Tomáše. Dostala trest více než 12 let ve vězení

NEWS
Uložit Uložené

Okresní soud v Žilině v pátek vynesl verdikt. Rozsudek zatím není pravomocný.

Případ 17leté Judity, která byla obžalována z vraždy kamaráda, je již veřejnosti dobře známý. Mladý Tomáš přišel o život 16. května 2019, podlehl bodným zraněním v bytě na žilinském sídlišti, na těle podle znalce až 49 bodných ran.

Podle informací TV Markíza okresní soud v Žilině v pátek vynesl verdikt, podle kterého je Judita vinna. Nezletilá dívka byla od začátku hlavní podezřelou, i když vinu popírala. Soud jí teď za zvlášť závažný zločin vraždy vyměřil trest odnětí svobody 12 let a čtyři měsíce.

Středoškolačka před soudem tvrdila, že je napadl jiný muž. Krajská prokuratura na základě výsledků z vyšetřování potvrdila, že na nožích z místa činu nezjistila DNA třetí osoby, na noži nalezeném v dětském pokoji Judity byla krev obou nezletilých.

Původně měl Juditu zastupovat známý advokát Daniel Lipšic, později však spolupráci odmítl. Důvodem byla podle všeho její neochota postupovat podle doporučení Lipšice. „Klient přes poučení advokátem trvá na tom, aby advokát postupoval podle jeho pokynu,“ odůvodnil své rozhodnutí Lipšic.

Domů
Sdílet
Diskuse