Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2020 9:23
Čas čtení 0:46
Adam Novosad

VIDEO: Na protestu proti lockdownu v Londýně zatkli přes 60 osob. Když policie dav rozehnala, začal být agresivní

NEWS
Uložit Uložené

Ve Spojeném království platí do 2. prosince lockdown, který se některým obyvatelům nezamlouvá.

Demonstranti v Londýně se shromáždili v centru města, přičemž nesli transparenty s nápisy hlásající odmítání lockdownu i hygienických opatření vlády, kterými se prý nenechají ovládat. Ve Spojeném království přitom od začátku listopadu až do začátku prosince platí tvrdší lockdown, kvůli kterému musela zůstat zavřená většina provozoven. Informují o tom Aktuality.sk.

Doporučeno
Blatný: Je extrémně nepravděpodobné, že bychom do konce roku přešli do nižšího stupně než 3 Blatný: Je extrémně nepravděpodobné, že bychom do konce roku přešli do nižšího stupně než 3 29. listopadu 2020 11:03

Policie se proto na Oxford Street v centru Londýna rozhodla protest rozehnat. Účastníky několikrát upozornila a vyzvala, aby se nadále neshromažďovali a oblast opustili, což řada z nich neuposlechla. Policie proto protest rozehnala silou, což vyústilo ve více než 60 zatčených demonstrantů.

Metropolitní policie v Londýně objasnila, že tyto desítky osob zadržela převážně na základě mnoha potyček s policisty přímo na místě. Spousta demonstrantů místo opuštění oblasti začala projevovat vůči policii agresivitu, a tak skončila na policejních stanicích.

Domů
Sdílet
Diskuse