Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2020 16:31
Čas čtení 2:30
Dominik Vetrák

Recenze: The Mandalorian je i v 2. sérii velkým zklamáním. Zachraňují ho až nostalgické postavy z filmů a skvělý vizuál

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Máme za sebou 2. sérii Mandaloriana. Vyplatí se ji vidět?

První série Mandaloriana byla zklamáním. Seriál měl vynikající start a závěr, ale mezitím to byl balast, vata, zbytečné epizody, které děj neposouvaly směrem dopředu, ale spíše do boku. Tak schválně, víš, o čem byla většina těch epizod? Doufali jsme, že v druhé sérii bude děj celistvější a více se zaměří na Manda.

Bohužel, stalo se něco podobného jako naposledy. Druhá série měla skvělý start s charismatickým Timothym Olyphantem nosícím brnění Boba Fetta. Následovalo však další větvení příběhu a „side questy“.

Doporučeno
10 nejočekávanějších komiksových a sci-fi filmů roku 2021 10 nejočekávanějších komiksových a sci-fi filmů roku 2021 18. prosince 2020 14:30

Dobře se na ně koukalo a díky kratší stopáži se nikdy nedostavily stereotyp či nuda. Na obrazovce se neustále střídala akce či cool momenty, ale to je tak všechno. Mandalorian má skvělý vizuál, když je vidět, že do toho Disney nalévá pořádný balík peněz.

Pod zlatavým povrchem se však nenachází žádný úžasný scenáristický nápad. Vše je předvídatelné, nic tě nepřekvapí a jediné chvíle, kdy tě Mandalorian posadí na zadek, jsou návraty legendárních postav.

Mandalorian se až příliš spoléhá na nostalgický element, a tak se vracejí slavní rytíři Jedi, aby tvůrci potěšili fanoušky. Vrátil se i Boba Fett, který dostane vlastní seriál. A přestože jsou epizody s ním skvělé a je radost dívat se na slavného bounty huntera v plné síle a brnění, je to opět něco, za co nevděčíme Mandalorianovi, ale oblíbenosti postavy.

Mandalorian
Zdroj: Disney+

Mandalorian je plný fan service, a tedy všelijakých odkazů a dějových linek, kterými má potěšit velké fanoušky Star Wars. Seriál je však natahovaný a v prostředních epizodách není moc zajímavý. Jak jsme již zmínili, týká se to děje.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse