Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2021 8:42
Čas čtení 0:53
Viktor Kniš

Tragédie ve slovenské nemocnici: Senior s koronavirem vyskočil z balkonu, pád nepřežil

NEWS KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

67letý muž pád z 2. patra nepřežil ani přes snahu záchranářů.

67letý muž v nemocnici ve Vranově nad Topľou vyskočil z druhého patra. Pád nepřežil a ani přivolaná záchranná služba mu už nedokázala pomoci. „Hospitalizovaný pacient vyšel před půlnocí na společný balkon a vyskočil,“ informoval mluvčí sítě nemocnic Svět zdraví Tomáš Kráľ podle reportáže noviny.sk.

Pacient se nedávno nakazil koronavirem a ležel na covidovém oddělení, podle lékařů měl však jen mírný průběh onemocnění. Muž byl na pokoji s dalším pacientem, společně s personálem nepotvrdili, že chování důchodce nasvědčovalo, že by si měl sáhnout na život. Policie zahájila trestní stíhání ve věci přečinu usmrcení. Prověří všechny okolnosti, aby se ukázalo, proč k úmrtí došlo.

Doporučeno
V Česku od pondělí zemřelo zhruba 700 lidí s covidem-19 V Česku od pondělí zemřelo zhruba 700 lidí s covidem-19 9. ledna 2021 8:22

Pro pacienty může být onemocnění náročné i po psychické stránce. Situace na Slovensku se i nadále zhoršuje, zatím se ve velké míře zavedení opatření z 1. ledna 2021 neprojevilo.

Slovenské ministerstvo zdravotnictví na svém facebookovém účtu zveřejnilo video z Univerzitní nemocnice v Bratislavě, které vzniklo ve spolupráci s nemocnicí a kameramanem Damiánem Königem.

Snímky zachycují aktuální situaci v nemocnici, která není vůbec snadná. Záběry ukazují dění na odděleních, kde leží pacienti s nejtěžšími průběhy. Ani nasazení lékařů často nestačí.

Zároveň se ve videu objeví různí zpochybňovači a konspirátoři včetně Igora Bukovského či podporovatelky extremistů Lívie. Autoři videa připomínají i protesty ze dne 17. listopadu 2020, na kterých byli mnozí demonstranti bez roušek a nedodržovali rozestupy. Paradoxně, právě tito lidé mohou následně nemocnice zatížit nejvíce.

 

Domů
Sdílet
Diskuse