Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2021 8:17
Čas čtení 0:34
Viktor Kniš

V Indonésii havaroval dopravní Boeing 737, na palubě bylo 62 lidí. Našly se kusy letadla i lidských ostatků

NEWS
Uložit Uložené

Zprávu už potvrdily zahraniční agentury i lokální média, která se odvolávají na prvotní informace z vyšetřování. Ve vodě se našly trosky letadla linky SJ182.

Na palubě dopravního letadla indonéské letecké společnosti Sriwijaya Air, které havarovalo v sobotu v Jávském moři nedaleko ostrova Laki, nebyli podle české ambasády občané ČR.


Celkově se letu SJ182 zúčastnilo 62 lidí včetně 12 členů posádky a deseti dětí, informoval indonéský ministr dopravy Budi Karya.

Národní pátrací a záchranná agentura vyslala do vod na severu od Jakarty záchranné týmy, uvedl šéf agentury Bagus Puruhito, jehož cituje agentura Reuters. Záchranáři tam našli části trupu letadla. Policie oznámila, že ve vodě našli další trosky, ale i lidské pozůstatky.

„Nadmořská výška letadla linky č. SJ182 společnosti Sriwijaya Air přibližně čtyři minuty po odletu klesla za necelou minutu o více než 10 000 stop (přes tři kilometry),“ uvedl letecký portál FlightRadar v sobotu odpoledne.

Domů
Sdílet
Diskuse