Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 12:09
Čas čtení 0:48
Adam Novosad

Šířit koronavirus mohou i lidé, kteří již prodělali covid-19. Nakazit se dá opakovaně, zjistili britští vědci

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Britští výzkumníci zjišťovali, jak dlouho trvá imunita proti koronaviru.

Koronavirem se můžeš nakazit vícekrát. Za poslední měsíce přibývalo případů, kdy se lidé po vyléčení z viru po několika měsících infikovali znovu, a tak se výzkumníci z britské agentury Public Health England ve své studii zaměřili na trvání imunity po překonání onemocnění covid-19, informuje slovenský Denník N.

Závěry znějí povzbudivě, ale vědci upozorňují, že pokud překonáš covid-19, neměl bys hned ztratit obezřetnost. Ze studie vyplynulo, že lidem po úspěšném zvládnutí onemocnění covid-19 vydržela imunita průměrně alespoň pět měsíců.

Doporučeno
Rytmus: Novináři humor pochopili, jen chtěli využít mé jméno v titulcích. Očkovat se nechám, když to bude vyžadovat situace Rytmus: Novináři humor pochopili, jen chtěli využít mé jméno v titulcích. Očkovat se nechám, když to bude vyžadovat situace 13. ledna 2021 17:07

Na tento fakt je však třeba dávat si pozor, protože i když se ti v organismu vytvoří protilátky, stále můžeš koronavirus rozšiřovat, pokud ti částečky viru zůstanou v ústní či nosní dutině.

Domů
Sdílet
Diskuse