Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2021 15:31
Čas čtení 0:50
Adam Novosad

Tuňák ze Subwaye neobsahuje žádného tuňáka ani ryby, tvrdí v žalobě američtí zákazníci

NEWS
Uložit Uložené

Společnost Subway tvrdí, že se svého tuňáka snaží udržovat v co nejvyšší kvalitě a obvinění odmítá.

Značka Subway čelí žalobě, podle které jí maso z tuňáka neobsahuje žádného tuňáka, a už vůbec žádné ryby. Tato obvinění vůči společnosti vznesli dva zákazníci u soudu v Kalifornii, protože je podle žaloby měla firma oklamat. Subway prý uvedl zákazníky v omyl, když jim v menu sliboval ingredience, které nakonec zakoupený produkt neobsahoval, uvádí Today.

Karen Dhanowa a Nilima Amin si podle soudních dokumentů zakoupili několik sendvičů, které měly obsahovat maso z tuňáka. Nejdříve byli podezřívaví, ale vzorky podle svých slov odnesli na nezávislé testování do laboratoře, kde výsledky zněly jasně – „sendvič obsahuje cokoliv, jen ne tuňáka“.

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok Zdroj: Wikimedia Commons

V žalobě zákazníci tvrdí, že Subway své „maso z tuňáka“ ve skutečnosti vyrábí z několika směsí, které podle testování nepředstavují tuňáka. „Byly zmixovány dohromady, aby imitovaly vzhled tuňáka,“ stěžují si nespokojení klienti. Samotná společnost ale takové obvinění rázně odmítla, protože její maso podle prohlášení pochází výhradně ze 100% tuňáka smíchaného s majonézou.

Doporučeno
Radek si v 16 letech sám staví dům. Bude jej stát méně než 400 tisíc korun (Rozhovor) Radek si v 16 letech sám staví dům. Bude jej stát méně než 400 tisíc korun (Rozhovor) 29. ledna 2021 15:37

Subway tvrdí, že se neustále snaží udržovat nejvyšší kvalitu svého masa z tuňáka, protože právě tuňákové sendviče či wrapy patří mezi nejpopulárnější produkty z celého menu.

Obhájci firmy tak budou bojovat, aby se tato obvinění co nejrychleji ukázala jako nepravdivá. Pokusy o poškození dobrého jména považuje firma za nepodložené a už se těší na jednání, které by se mělo uskutečnit v dubnu.

Domů
Sdílet
Diskuse