Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2021 15:30
Čas čtení 5:22
Dominik Vetrák

Do kin se vracejí blockbustery a oscarová dramata. Toto je 10 nejočekávanějších filmů v únoru a březnu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Čeká nás souboj Konga s Godzilly, drama, které zatím vychválili všichni recenzenti na světě, velkolepé sci-fi i pomalá oscarová dramata či vojenský thriller.

Vakcína nevakcína, rok 2021 bude tomu minulému v mnohém podobný. Kina budou ve velké míře zavřená, blockbusterů bude méně a celkový počet filmů bude oproti minulým letům výrazně nižší. Nicméně, hollywoodská studia už přišla na způsob, jak mohou v současné době nabídnout divákům své obrovské i menší projekty.

Častokrát to vyústí v simultánní premiéru v kinech a na VOD (Videos on demand – internetový přístup k filmům). Ať už to bude přímo prodej nových snímků nebo premiéry na streamovacích platformách, přístup k filmům bude letos mnohem jednodušší než v roce 2020. Konečně se tak kromě snímků od Netflixu a dalších můžeme těšit i na kino blockbustery.

Doporučeno
10 nejočekávanějších hororů roku 2021 10 nejočekávanějších hororů roku 2021 20. prosince 2020 16:30

Většina studií ještě své snímky odkládá, protože kina stále nejsou všude ve světě otevřená. Některá menší a nezávislá studia ale budou do kin své snímky posílat. Dočkáme se tak očekávaného dramatu Minari. A nikomu nemusíme připomínat, že Warner Bros. vydá všechny své celovečeráky ve stejný den v kinech a zároveň na HBO Max. Následující dva měsíce tak budou bohaté na skvěle vypadající či očekávané filmy.

1. Malcolm & Marie – 5. února (Netflix)

Kkonverzační drama režiséra Sama Levinsona (Euphoria) jsme zmiňovali před pár dny v článku o 10 nejočekávanějších seriálech a filmech, které budou mít premiéru v únoru na záznamových platformách. Zároveň je to ale jeden z nejočekávanějších filmů jara, takže ho musíme připomenout i zde.

Hlavní role Malcolma a Marie ztvárnili John David Washington a Zendaya. Vžili se do kůže zamilované dvojice přežívající vztahovou krizi. Malcolm je úspěšný filmař a Marie jeho žena. Snímek se odehrává pár hodin poté, co skončí premiéra Malcolmova očekávaného filmu. Namísto příjemného večera ale musí pár čelit problémům v jejich vztahu.


King Kong vs. Godzilla – 30. března (kino a HBO Max)

Za poslední měsíc jsme měli několik možností a důvodů psát o očekávaném střetu těchto majestátních příšer. Godzilla a Kong se už proti sobě v minulosti postavili, ale šlo o loutky nebo lidí v oblecích v absolutně směšných situacích. Poprvé si ale jejich souboj užijeme s moderními triky a vypadá to na slušný akční výplach.

Do kín sa vracajú blockbustery a oscarové drámy. Toto je 10 najočakávanejších filmov vo februári a marci

Zřejmě to bude hloupé jako Godzilla 2, ale v tomto případě asi mnozí přivřeme oči a necháme se unášet monstrózní akcí. Příliš dlouho jsme čekali na to, jak dá Kong Godzille po tlamě. Více se o snímku dozvíš zde.

Raya and the Last Dragon – 5. března (kino a Disney+)

Po druhém traileru se Raya od Disney stala jedním z nejočekávanějších animáků tohoto roku. Zaujala sympatickými postavami se skvělým designem, povedenými vtipy a skvělou atmosférou, která potěší jak dospělé tak děti. Zamlouvá se nám i styl animace, souboje a také příběh působí zajímavě. 

Hlavní hrdinkou je Raya (Kelly Marie Tran), osamělá bojovnice z fantasy království Kumandra, která se spojí se skupinou vyvrhelů a vydá se na výpravu s cílem nalézt Posledního draka (dabuje ho Awkwafina) a přinést tak do svého světa světlo i jednotu. Drak se jmenuje Sisu, je vodního charakteru a dokáže na sebe přebrat podobu člověka, což vidíme i v traileru níže.

Nomadland – 19. února (kino a Hulu)

Jeden z najchválenejších filmů z loňských festivalů se konečně dostane i k divákům mimo USA. My doufáme, že ho uvidíme v kinech, ale v nejhorším případě bude Nomadland od režisérky Chloe Zhao na Hulu. 

Adaptace románu Jessicy Bruder se točí kolem šedesátileté ženy, která během finanční krize přijde o všechno. Rozhodně se tedy vydat na cestu po americkém západě, kde by mohla opět najít životní klid. V hlavní roli uvidíme oscarovou Frances McDormand. Čekej pomalý film bez výrazného příběhu či thrillerový zvratů a možná budeš nadšený


Minari – 26. února (kino a prodej přes internet)

V roce 2020 zažili diváci na festivalu Sundance premiéru dramatu Minari, které si nemohou vynachválit dodnes. Stále má na Rottentomatoes hodnocení 8,7/10 s 99 % pozitivními recenzemi (až nedávno přidal nějaký fiškus negativní recenzi). Je jasné, že nepůjde o nic průměrného. 

Snímek napsala a režírovala Lee Isaac Chung, přičemž z herců budeš znát zejména Stevena Yeuna (Glenn z Živí mrtví). Děj se zaměřuje na korejsko-americkou rodinu. Ta se přistěhovala do Arkansasu s vidinou vybudování vlastního amerického snu. Po příjezdu babičky se jim však sen začíná rozpadat. Za dramatem stojí produkční společnost A24. Naši stáli čtenáři už vědí, že toto studio je téměř vždy zárukou obrovské kvality.


Cherry – 13. března (Apple TV+)

Drama Cherry vypráví příběh Nica Walkera. Ten byl ve válce v Iráku medikem, ale domů se vrátil s posttraumatickou stresovou poruchou a po pádu do závislosti na opiátech začal dokonce vykrádat banky. Za scénářem stojí Jessica Goldberg (seriál The Path).

Hlavní postavu Nica ztvárnil Tom Holland, na jehož tvář by sis letos měl zvyknout. Uvidíme ho totiž až ve 4 očekávaných snímcích. Režie se chopili bratři Russoci (Anthony a Joe – režiséři Avengers: Infinity War, Endgame a producenti Extraction od Netflixu).

Domů
Sdílet
Diskuse