Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2021 v 15:08
Čas čtení 0:50
Adam Novosad

Česko a Slovensko má zřejmě vlastní novou mutaci koronaviru. Je nakažlivější a v testech se může jevit jako britská varianta

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Předběžné informace hovoří o tom, že v Česku a na Slovensku vznikla zvláštní mutace.

Střední Evropa nečelí jen návalu britské mutace koronaviru. Vše nasvědčuje tomu, že jí v Česku i na Slovensku sekunduje nová varianta mutace s názvem B.1.258, která se objevila nezávisle na britské mutaci a také se šíří rychleji než původní verze koronaviru, uvádí diskusní fórum pro analýzu a a interpretaci molekulárního vývoje virů a epidemiologii Virological.

Nová varianta z našich končin podle dosavadních informací zmutovala na spike proteinu, což je protein, který viru slouží k zachycování na buňkách a proniká jím do organismu. Jako v případě britské mutace, i československá mutace může způsobovat komplikace v reakci imunitního systému, který na ni nemusí zareagovat tak účinně jako v případě původního viru. Měla by být zřejmě nakažlivější a nést vyšší virovou nálož.

Doporučeno
580 policistů na 80 místech. Tolik bezpečnostních složek bude hlídat uzavřené okresy Cheb, Trutnov a Sokolov 580 policistů na 80 místech. Tolik bezpečnostních složek bude hlídat uzavřené okresy Cheb, Trutnov a Sokolov 11. února 2021 v 13:54
Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse