Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2021 13:54
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

Pandemický zákon nebude jistý do poslední chvíle. Bude se jednat o prodloužení nouzového stavu

Pandemický zákon nebude jistý do poslední chvíle. Bude se jednat o prodloužení nouzového stavu
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hladký přechod z nouzového stavu na pandemický zákon se vládě Andreje Babiše (ANO) začíná komplikovat.

Na předloze pandemického zákona se sice vládní kabinet spolu s opozicí shodl, avšak zástupci horní komory budou nyní napravovat jeho legislativní chyby. Nouzový stav, který byl přijat 14. února, skončí tuto sobotu, a pokud se zákon do pátku nepodaří znovu schválit Poslaneckou sněmovnou, vláda bude muset vyhlásit opatření podle jiného zákona, informuje Echo24.

Doporučeno
Babiš: Virus je zabiják, čekají nás pekelné dny. S experty budeme jednat o tvrdém lockdownu Babiš: Virus je zabiják, čekají nás pekelné dny. S experty budeme jednat o tvrdém lockdownu 24. února 2021 11:56

Pandemický zákon se potýká s problémy již od chvíle, co opustil stěny Poslanecké sněmovny. Zamířil do Senátu, kde ho zástupci horní komory chtějí přepracovat, a to i přesto, že se na jeho znění vláda s opozicí shodla. Vláda tvořená hnutím ANO, ČSSD a komunisty tento krok označuje za nemilé překvapení, neboť není jisté, co nestane po sobotním skončení nouzového stavu.

Domů
Sdílet
Diskuse