Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. března 2021 15:25
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

Zdravotnický personál je na pokraji sil. Příbramská nemocnice zveřejnila fotku kolabující sestry

Zdravotnický personál je na pokraji sil. Příbramská nemocnice zveřejnila fotku kolabující sestry
Zdroj: se souhlasem Oblastní nemocnice Příbram
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

„Svůj nesouhlas s politiky vyjadřujte ve volbách svými hlasy a ne tím, že budete riskovat se zdravím vás a vašeho okolí,“ vyzývá nemocnice k dodržování vládních opatření.

Oblastní nemocnice Příbram zveřejnila ve čtvrtek večer na svém Facebooku fotku kolabující zdravotní sestry, která již nezvládla fyzické i psychické vyčerpání při péči o covidové pacienty. Ve službě na oddělení ARO zkolabovala a zdravotníci prosí občany, aby alespoň ještě chvíli dodržovali vládou přijatá opatření.

Doporučeno
AstraZeneca: Vyvracíme mýty a hoaxy o vakcíně, s níž některé státy přestávají očkovat AstraZeneca: Vyvracíme mýty a hoaxy o vakcíně, s níž některé státy přestávají očkovat 12. března 2021 12:17

Realita dnešních dní na oddělení ARO. Ano, i toto je boj s koronavirem. Nejen psychické ale i fyzické vypětí na hranici lidských sil,“ stojí v emotivním příspěvku Oblastní nemocnice Příbram. 

Prosíme všechny ‚hrdiny‘, kteří ignorováním vládních opatření bojují proti systému a vládě, aby si uvědomili, že tím, komu ubližují, jsou ve finále zdravotnici, kteří v práci nechávají kus sebe, aby bojovali o životy lidí s koronavirem. Prosíme, vydržte to, když i naši zdravotníci to musí vdržet. Svůj nesouhlas s politiky vyjadřujte ve volbách svými hlasy a ne tím, že budete riskovat se zdravím vás a vašeho okolí,“ prosí nemocnice o dodržování protiepidemických opatření.

Příbramská nemocnice s REFRESHERem sdílela informaci, že sestřička z fotky je již v pořádku, avšak nápor na zdravotnický personál je stále velký. Pokud ti to práce dovolí, omez kontakt s dalšími lidmi, dodržuj rozestup, nesundávej respirátor a pravidelně si myj ruce. Tím, že ještě na pár dní omezíš svoje sociální vazby můžeš ulehčit práci zdravotníkům, kteří jsou na pokraji sil.

Domů
Sdílet
Diskuse