Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2021 13:23
Čas čtení 0:56
Viktor Kniš

Cardi B a Megan Thee Stallion čelí stížnostem, jejich vystoupení na Grammy přirovnávají k pornu

Cardi B a Megan Thee Stallion čelí stížnostem, jejich vystoupení na Grammy přirovnávají k pornu
Zdroj: Kevin Winter/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Cardi připouští, že vystoupení bylo vyzývavé, odmítá však přehnané přirovnání.

Cardi B a Megan Thee Stallion si pro diváky připravily největší překvapení večera v rámci galavečera předávání cen Grammy. Ne všichni však byli s jejich show spokojeni, informuje NME. Federální komunikační komise přijala desítky stížností z různých států USA, přičemž diváci si stěžovali zejména na živé vystoupení raperek, které označovali za hanlivé a přirovnávali ho k pornu nebo tanci v striptýzovém klubu. Za problém považují i ​​kostýmy, v nichž ženy vystupovaly.

Některé ze stížností zároveň uváděly, že nemohou uvěřit, jak je možné, že dovolí Cardi B vystupovat s vyzývavou show v televizi, ale zároveň ve Spojených státech zakázaly knihy od autora jménem Dr. Seuss, které podle úřadů podněcovaly rasismus.

Doporučeno
Dva roky jsem měl psycho vztah, tak jsem vypsal bolest do tracků. AMK je nová hvězda, co to dotáhla až do Universal Music Dva roky jsem měl psycho vztah, tak jsem vypsal bolest do tracků. AMK je nová hvězda, co to dotáhla až do Universal Music 11. března 2021 14:31

Právní kvůli těmto přirovnání se rozhodla reagovat i samotná Cardi B, které se nelíbí, že ji někdo přirovnává k rasistickému spisovateli.

„Kdy školy nutily děti, aby četly text skladby WAP? Rozumím, že skladba může být vulgární, ale neporovnávejte smyslnou píseň s knihami s rasistickým obsahem. Jak v tom nemůžete vidět rozdíl? Vidím, že zdravý rozum není samozřejmostí,“ napsala naštvaná zpěvačka.

Cardi zareagovala i na kritiku v souvislosti s časovým zařazením jejího vystoupení v rámci programu. Zdůraznila, že program byl řádně označen upozorněním, které znamená, že nezletilí ho mohou sledovat jen pod dohledem dospělé osoby. „Znamená to, že je vaším úkolem, abyste zkontrolovali své děti. Moje vystoupení bylo v neděli kolem desáté večer, vaše děti už měly být v posteli připraveny na školu v následující den,“ vzkázala raperka.

Domů
Sdílet
Diskuse