Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2021 14:45
Čas čtení 1:43
Vojtěch Vanda

Návrat dětí do škol možná nastane už 12. dubna

Návrat dětí do škol možná nastane už 12. dubna
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Zástupci Pirátů, STAN a koalice SPOLU ve čtvrtek jednali s ministrem školství. Ivan Bartoš (Piráti) jednání označil za „výrazně konstruktivnější“ než bylo jednání s Andrejem Babišem (ANO).

Vládní opozice se setkala s ministrem zdravotnictví Robertem Plagou (ANO), aby jednala o tom, kdy se české děti vrátí do škol. Přišla totiž s plánem bezpečného návratu do škol, který ministrovi chtěla představit. Podle něj by se děti mohly dostat do škol 12. dubna. Ministr Plaga řekl, že ministerstvo dělá vše proto, aby byl tento termín návratu reálný.

Doporučeno
Kdy se otevřou školy? Návrat dětí by mohl být podmíněný negativním testem Kdy se otevřou školy? Návrat dětí by mohl být podmíněný negativním testem 5. února 2021 12:57

S návratem dětí do škol se počítalo již od 1. března, nicméně k tomu kvůli zhoršené epidemické situaci nedošlo, a do škol nastoupily pouze děti záchranářů a zdravotníků. Zbytek se učí doma. Situaci by chtěla změnit opozice, která se rozhodla jednat s ministrem školství Robertem Plagou (ANO). S ministrem se setkala koalice Pirátů se STAN a koalice SPOLU. Představily mu svůj plán, ve kterém údajně našli shodu.

Domů
Sdílet
Diskuse