Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah vznikl ve spolupráci se společností Samsung.
31. března 2021 12:00
Čas čtení 3:10
Vojtěch Vanda

Samsung představuje novou řadu Galaxy A. Zdobí ji rozumná cena, skvělý foťák s displejem a voděodolnost

Samsung představuje novou řadu Galaxy A. Zdobí ji rozumná cena, skvělý foťák s displejem a voděodolnost
Zdroj: Samsung
TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Společnost Samsung přináší zajímavou výbavu v kompaktním mobilu za ještě zajímavější cenu.

Jihokorejská společnost Samsung spustila prodej nové řady mobilů Galaxy A. Jaké inovace s sebou přináší, ptáš se? Nové mobily v sobě nesou opravdu pěknou nálož výbavy za příjemnou cenu. Mimo jiné se můžeš těšit na skvělý fotoaparát, parádní display, dlouhou výdrž baterky nebo taky slušnou voděodolnost

Doporučeno
Samsung odhaluje hned tři galaktické novinky Samsung odhaluje hned tři galaktické novinky 15. ledna 2021 20:39

Konkrétně se na trhu objevily telefony Samsung Galaxy A52, A52 5G a A72, jejichž úkol je jasný –  dostat nejnovější světové parametry mezi širokou veřejnost. Kromě toho se bezproblémově integrují do již existujícího ekosystému Galaxy, což znamená, že k nim v pohodě připojíš například sluchátka Galaxy Buds+ či Buds Pro, lokalizační zařízení Galaxy SmartTag nebo tablety Galaxy Tab.

Samsung
Zdroj: Samsung

„Samsung chce zákazníkům poskytnout to, co nejvíc chtějí a potřebují. Proto jsme připravili nové modely řady Galaxy A, které naše skvělé inovativní funkce a parametry nabídnou doslova každému,“ uvedl Dr. TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací společnosti Samsung Electronics.

„Modely A52, A52 5G a A72 jsou typickými zástupci řady Galaxy – zájemci se můžou těšit na horké technologické novinky a vynikající funkce i služby za rozumné ceny.“ dodal. Co jednotlivé funkce umí?

Fotoaparát

Modely Galaxy A52, A52 5G a A72 disponují systémem čtyř fotoaparátů s rozlišením 64 megapixelů, se kterými pořídíš jak ostré snímky, tak kvalitní video až ve 4K kvalitě. K tomu se váže další funkce s názvem 4K Video Snap, v jejímž rámci můžeš při natáčení videa ve 4K ukládat jednotlivá okna jako fotky. Funkce Scene Optimizer zase využívá umělou inteligenci k tomu, aby nastavil foto parametry až ke 30 módům (třeba jídlo nebo krajina).

Samsung A52
Zdroj: Samsung

Již samozřejmostí je optický stabilizátor, který už v minulosti zaručoval, že s mobilem pořídíš kvalitní a nerozmazané snímky i v noci nebo při nedostatku světla. Konkrétně noční snímky jsou pak prací vícenásobné expozice nočního režimu. A abychom nezapomněli, v nových telefonech najdeš i funkce AR Emoji a My Filter, se kterými je dost sranda, a Fun Mode, který využívá i prvků rozšířené reality.

Display 

Aby byly tvé snímky dobře vidět, je logické, že vývojáři museli do nové řady zahrnout i kvalitní displej, který má jasnější a ostřejší obraz, jenž zaručuje technologie Super AMOLED. Výhodou je zobrazování rychlých funkcí – modely A52 a A72 disponují obnovovací frekvencí 90 hz, A52 5G až 120 hz.

Samsung A52 5G
Zdroj: Samsung

Nemusíš mít ani strach, že by se zapomnělo na tvé oči. Displej je certifikován společností SGS; honosí se certifikátem Eye Care, jelikož funkce Eye Comfort Shield automaticky upravuje barevnou teplotu a zmírňuje únavu při delším sledování. Hezkou tečkou je navíc jeho designové provedení, které je účelné, což zahrnuje malý prostor pro foťák a tenký rámeček.

Konektivita 

Jako třetí si probereme konektivitu nové řady. Nechybí jí totiž nic, co by bránilo propojit telefony s tisíci přístroji v prostředí chytré domácnosti. Zařízení dokáží ovládat systém SmartThings, jehož jednoduché spárování například s televizí nebo tabletem zajišťuje funkce SmartThings Find. Když se k tomu přidá ještě lokalizační zařízení Galaxy SmartTag, které si můžeš přikoupit, tak pomocí Bluetooth rozšíříš možnosti hledání na předměty, které do systému ani nejde připojit.

Telefony také umí zacházet s funkcí Music Share, která umí synchronizovat mobil s přístrojem například kamaráda, a sdílet audio, aniž by bylo připojeno k reproduktorům. K jednomu zařízení jde dokonce pomocí technologie Buds Together připojit až dvoje sluchátka Galaxy Buds.

Samsung
Zdroj: Samsung

Za zmínku také stojí funkce Quick Share a Private Share. S první uvedenou zvládneš sdílet fotky a videa bez omezení velikosti s jakýmkoliv zařízením Galaxy, druhá ti zase umožní si vybrat, s kým chceš multimediální obsah sdílet.

Voděodolnost, dlouhá výdrž a mnoho dalšího

Pokud se někdy ochomítáš u vody nebo máš tendence nosit telefon až do koupelny, určitě oceníš, že je nová řada Galaxy A odolná proti vodě i prachu. Získala certifikát IP67, což odpovídá ponoření přístroje při testování do 1 m sladké vody až na 30 minut. Navíc má baterii, která vydrží až 2 dny – model A52 má kapacitu 4500 mAh, model A72 5000 mAh.

Tvá data zase ochrání systém Samsung Knox, a pokud se rozhodneš pro model A52 5G, můžeš si být jistý, že držíš zařízení, které při zapojení nové internetové technologie obstojí.

A výčet může pokračovat: nové Galaxy A mají v sobě stereo reproduktory s technologií Dolby Atmos s úžasnými detaily a prostorovou hloubkou, slot na paměťovku až 1 TB, intuitivnější a rychlejší uživatelské rozhraní One UI 3, a u všech tří telefonů budou k dispozici softwarové aktualizace po dobu tří generací systému a pravidelné bezpečnostní aktualizace po dobu minimálně čtyř let. Telefon navíc dostaneš v úsporném balíčku z ekologických materiálů.

Doporučeno
Samsung má téměř bezrámový displej notebooku, přidal k němu ještě jednu unikátní technologii Samsung má téměř bezrámový displej notebooku, přidal k němu ještě jednu unikátní technologii 18. ledna 2021 20:12


K prozkoumání nám tedy zbývá už pouze cena. Telefon Galaxy A52 (LTE) můžeš pořídit ve variantě 6+128 GB v maloobchodní ceně 8999 korun, a ve variantě 8+256 GB za 10 799 korun. Model Galaxy A52 5G se s pamětí 6+128 GB zase za 10 999 korun. Poslední telefon, Galaxy A72, si můžeš ve verzi 6+128 GB koupit od 11 999 korun.

Samsung
Zdroj: Samsung

Samsung si navíc pro první kupující připravil bonus v podobě sluchátek Galaxy Buds+. Získat je můžeš od 17. 3. do 11. 4. 2021. Abys je získal, musíš se registrovat v aplikaci Samsung Members do 18. 4. Další informace najdeš tady.

Domů
Sdílet
Diskuse