Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2021 9:11
Čas čtení 0:51
Tímea Krauszová

Italské školy se zvolna přidávají k iniciativě na podporu transgender studentů. Respektují jméno i oblečení, které si zvolí

Italské školy se zvolna přidávají k iniciativě na podporu transgender studentů. Respektují jméno i oblečení, které si zvolí
Zdroj: Drew Angerer/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Takovou podporu má i 18letý Matteo, který právě prochází procesem změny rodu v dokladech.

Matteu Coccimigliovi je 18 let a má mužskou genderovou identitu. Právě prochází byrokratickým procesem, kterým si legálně změní rod ze ženy na muže v oficiálních dokumentech. Podporují ho jeho nejbližší: otec Franco i jeho střední škola. Jako v jedné z mála v Itálii dovolují svým transgender studentům, aby byli oslovováni jiným jménem, než jaké dostali při narození, píše Washington Post.

Říkejte mi pravým jménem

Matteo navštěvuje střední uměleckou školu Ripetta v Římě. Ta se nedávno přidala k iniciativně několika italských škol s cílem podpořit své transgender studenty. Umožňují jim, aby se nechali nazývat jiným jménem, než jaké mají zapsané v oficiálních dokumentech, než projdou legálním procesem změny identity. Zapojila se hrstka škol, které chtějí, aby se transrodoví studenti cítili v bezpečí.

Domů
Sdílet
Diskuse