Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2021 17:03
Čas čtení 1:19
Martin Mičuda

Po značkách Mercedes, Audi či Hyundai už i Volkswagen oznámil konec vývoje nových spalovacích motorů

Po značkách Mercedes, Audi či Hyundai už i Volkswagen oznámil konec vývoje nových spalovacích motorů
Zdroj: Volkswagen
TECH
Uložit Uložené

Odpověď na chystanou emisní normu Euro 7 na sebe nenechala dlouho čekat.

Nemusíš ani moc sledovat automobilové dění a určitě jsi postřehl, jak automobilky masivně podléhají elektrifikaci. Ať se ti to líbí, nebo ne, je to odpověď na stále nekompromisnější emisní normy, které jsou zejména na evropském trhu noční můrou automobilek. Ruku v ruce se striktními limity jdou i jednotlivé státy Evropské unie, které ohlašují stopku pro spalovací automobily v horizontu příštích 10 let.

Bylo tedy jen otázkou času, kdy přímo ze stran výrobců přijdou zprávy o tom, že dříve nebo později dojde k ukončení vývoje spalovacích motorů. Jednoduše, pokud EU přinutí výrobce vyrábět vozidla s nulovými emisemi, vývoj a prodej konvenčních jednotek ztratí význam.

Již v úvodu roku Hyundai/Kia oznámili konec vývoje naftových motorů, zatímco Audi začátkem března informovalo o úplném konci vyvíjení nových spalovacích agregátů. Obdobné plány ohlásil i koncern Daimler, aktuálně se k těmto značkám přidává Volkswagen.

Volkswagen, motor,
Zdroj: Volkswagen
Domů
Sdílet
Diskuse