Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Soutěž & Podnikej.
12. dubna 2021 18:53
Čas čtení 3:13
Sponzorovaný obsah

Nápady středoškoláků, o kterých ještě uslyšíme. Vyber z 10 projektů ten nejlepší

Nápady středoškoláků, o kterých ještě uslyšíme. Vyber z 10 projektů ten nejlepší
Zdroj: Soutěž & Podnikej
REFRESHER
Uložit Uložené

Pátý ročník Soutěž & Podnikej spěje do finále. I ty můžeš vybrat, kdo ze soutěžících si odnese REFRESHER cenu.

Je to tu. Již 16. dubna v 10 hodin dopoledne se bude konat online finále 5. ročníku Soutěž & Podnikej, kde se představí 10 nadějných projektů z hlav středoškoláků. Letošní ročník byl bohatý na technologické i ekologické podnikatelské záměry, což je do budoucna vzhledem k udržitelnosti jenom dobře.

Do předávání odměn budeš moci letos zasáhnout i ty. Tento ročník bude totiž unikátní tím, že rozhodneš, kdo si odnese REFRESHER cenu

Doporučeno
Devatenáctiletý designér vyvíjí aplikaci, která má přilákat dárce krve. Firmy se o něj rvou, a to ještě neodmaturoval (Rozhovor) Devatenáctiletý designér vyvíjí aplikaci, která má přilákat dárce krve. Firmy se o něj rvou, a to ještě neodmaturoval (Rozhovor) 24. února 2020 14:00

Jak si možná pamatuješ, již dříve jsme v rozhovoru představili vítěze minulého ročníku Davida Stančíka, jenž s pomocí soutěže představil světu svůj projekt darujukrev.cz.

No a letošní ročník dospěl do samého finále, do kterého se dostalo 10 velmi zajímavých projektů. Ty ti nyní v článku představíme. Pak už to bude jen na tobě; pokud tě některý z nich osloví, můžeš pro něj hlasovat v naší anketě úplně dole nebo na našem Instagramu. Vítěz získá zbrusu novou REFRESHER cenu. Kdo se tedy do finále dostal?

Racksie

Za projektem Racksie stojí Radim Plško. O co se jedná? Možná jsi někdy cestoval do města na kole a měl jsi trochu obavy, že přestože jej zamkneš u stojanu, mohl bys o něj přijít. S tímto nadějným prvkem Smart Cities by se to ale nemělo stát. Plško totiž přichází s chytrými stojany na kola, jež ti díky pevnému železnému zámku s propojením do telefonu zaručí, že už se o své kolo nebudeš muset nikdy bát.

Luftio

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Luftio (@luftio_cz)

Čerstvý „luft“ je žádán, a to nejen ten neznečištěný venku, ale také doma, kde se ti usazuje prach, jenž jsi nucen během home office nebo distančního vyučování vdechovat. Tandem Adam Schnizel a Jana Vítová však přichází s řešením, které uleví tvým plicím. Představuje projekt revolučního senzoru kvality vzduchu, jenž bude podmínky v pokoji i kontrolovat a vyhodnocovat. A výsledky dostaneš jak jinak než pohodlně v appce.

Web: www.luftio.cz

Jonggle

Soutěž & Podnikej
Zdroj: Soutěž & Podnikej

Trojice nadějných podnikatelů David Havrlant, Jáchym Cviček a Ondřej Merta přemýšlela, jakým způsobem propojit zájemce o 3D tisk s designéry a majitele 3D tiskáren. Řešení? Nová platforma, kterou pojmenovali Jonggle. Jejich nápad umožňuje tisk čehokoliv, co tě napadne. Ať už půjde o stojan na telefon, nebo třeba sošku postavy z tvého oblíbeného akčňáku.

Web: www.jonggle.com

TOBYŠLO

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ToByŠLo (@tobyslo_brand)

Letos se dostalo i na módu. Udržitelnost je trend, jenž přitahuje mladé, a ve spojení s módou je tomu tak obzvlášť. Proto se Petra Krejsová rozhodla pro vytvoření značky, pro níž nebude problém vyrobit kalhoty, topy nebo stále aktuální roušky z vyřazených lůžkovin. Krejsová na svém projektu již pracuje, lůžkoviny sama barví a materiál získala od známých, nicméně v budoucnu by ráda spolupracovala i s hotely, které smýšlí podobně jako ona.

Instagram: tobyslo_brand

Compi

Soutěž & Podnikej
Zdroj: Soutěž & Podnikej

Vychytávek na kolo není nikdy dost, proto se do finále Soutěž & Podnikej dostal i nápad z hlavy Vojtěcha Šancy. Pokud si někdy rád vyjedeš, ale nechceš zdolávat kopce a roviny o samotě, budeš moci využít mobilní aplikace Compi, která ti podle nastavených parametrů najde parťáka. Stačí vyplnit, kdy pojedeš, jaké tempo ti je pohodlné, a pak už jen čekat, kdy se k tobě připojí člověk, který to vnímá podobně. 

Facebook: Compi

Seek Speak

Soutěž & Podnikej
Zdroj: Soutěž & Podnikej

Mezi letošními finalisty nechybí ani vychytávka pro hendikepem znevýhodněné skupiny. Postarali se o ni Michal Zelinka, Václav Kuboň a Miroslava Macková, kteří chtějí s aplikací Seek Speak pomoci neslyšícím. Demoverzi svého projektu představí právě na republikovém finále. 

Facebook: Seek Speak

Flowerffee

Co s kávovou sedlinou? S tím ti mohou poradit bratři Zeronikové, jejichž nápad s názvem Flowerffee je dostal mezi 10 nejzajímavějších podnikatelských záměrů soutěže. Milovníci kávy budou moci díky nápadu Petra a Pavla Zeronikových využít kávovou sedlinu jako přírodní hnojivo, a to ekologicky a smysluplně. 

Facebook: Flowerffee

SaDGreen

Od ekologie se nevzdálíme ani u další finálové dvojice. Tentokrát jde totiž o systém skleníků, který vymysleli Vladimír Potapov a Matouš Novotný. Konkrétně půjde o franšízový systém, který má využívat úrodnou půdu, a zároveň dodá know-how „podnikavým jedincům z oblasti zemědělství“. Svými skleníky chtějí snížit objem dovážených plodin a podpořit rozvoj tuzemských farem.

Tvoje nebe

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kreativní knížka (@tvoje_nebe)

Jestli rád brouzdáš ve vlastní fantazii, možná tě zaujme projekt, se kterým se až do republikového kola dostala Veronika Plevová. Vymyslela kreativní knihu s fotkami oblohy, do nichž si budeš moci zakreslit klidně i obrazce, které na nebi spatříš. Kromě toho najdeš uvnitř i zábavné úkoly na rozvoj osobnosti.  

Web: www.nebeprotebe.cz

gypTour

Soutěž & Podnikej
Zdroj: Soutěž & Podnikej

Jaké to je žít ve vyloučené lokalitě? Pokud tě zajímá, co všechno tento tvrdý život obnáší, autoři gypTour Matyáš Michel, Samuel Kubec a Josef Procházka tě tam na omezenou dobu přenesou. Jejich projekt také počítá s tím, že tvé nově nabyté zkušenosti zároveň pomohou rodinám, pro něž je život ve vyloučené lokalitě denním chlebem.

Web: www.gyptour.cz

Doporučeno
Kondomy SKILD českých gymnazistů pomohou v Africe. Letos se měly prodávat na festivalech, nakonec je seženeš na internetu Kondomy SKILD českých gymnazistů pomohou v Africe. Letos se měly prodávat na festivalech, nakonec je seženeš na internetu 15. května 2020 11:33

Máš už svého favorita? Pokud ano, určitě pro něj hlasuj v naší anketě a zvyš jeho šanci na zisk REFRESHER ceny. A jestli bys rád online vyhlášení sledoval, je třeba se k němu registrovat, což provedeš zde

Anketa:
Který projekt tě baví nejvíce?
Racksie
Luftio
Jonggle
TOBYŠLO
Compi
Seek Speak
Flowerffee
SaDGreen
Tvoje nebe
gypTour
Racksie
2 %
69 Hlasů
Luftio
33 %
948 Hlasů
Jonggle
5 %
146 Hlasů
TOBYŠLO
6 %
160 Hlasů
Compi
3 %
79 Hlasů
Seek Speak
3 %
98 Hlasů
Flowerffee
12 %
353 Hlasů
SaDGreen
33 %
937 Hlasů
Tvoje nebe
2 %
49 Hlasů
gypTour
1 %
34 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse