Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností adidas.
5. května 2021 17:00
Čas čtení 1:15
Vojtěch Vanda

Omez fast-fashion a obuj se udržitelně. Footshop, adidas a Reebok ti poradí, jak na to

Omez fast-fashion a obuj se udržitelně. Footshop, adidas a Reebok ti poradí, jak na to
Zdroj: adidas
MÓDA
Uložit Uložené

Nová landing page Footshopu, adidasu a Reeboku je krokem k tomu, abys mohl na jednom místě najít tu nejlepší udržitelnou módu. Stačí kliknout na Footshop a najít jejich „zelené místo“.

Ať už jsi milovník high-fashion, nebo si na drahé oblečení nepotrpíš, věz, že i tvůj vkus může ovlivnit chod planety. Čím udržitelnější tvůj styl bude, tím lépe nejen pro tebe, ale i pro životní prostředí. Ekologie a životní prostředí jsou blízké i Footshopu, jenž se společně se značkami adidas a Reebok snaží činit módu udržitelnější.

Doporučeno
Nosí je Kanye West, Pharrell i tvůj děda, a mají zápis v Guinnessovce. Představujeme legendární tenisky adidas Stan Smith Nosí je Kanye West, Pharrell i tvůj děda, a mají zápis v Guinnessovce. Představujeme legendární tenisky adidas Stan Smith 14. dubna 2021 14:57

V módě rezonuje téma udržitelnosti již nějakou dobu, proto Footshop, jakožto neustále rostoucí obchod s módou, cítí, že narůstající klientela milovníků tenisek by potřebovala na jeho webu místo, kde by si mohla vybírat udržitelné kousky. Proto se spojil se značkami adidas a Reebok a vytvořil jim adekvátní prostor. 

Footshop ti s udržitelným stylem oblékání pomůže

A tak vznikla udržitelná landing page, která bude fungovat nejen jako rozcestník, ale také zahrne celou iniciativu #sustainability. K cestě za udržitelným kouskem ti nebude nic stát v cestě. Na landing page si jej totiž bez problému vyhledáš pomocí filtrů a zvolíš si barvu nebo velikost. Navíc budou udržitelné produkty označeny zeleným štítkem, takže se ti nestane, že bys je minul, byť jen při scrollování.

To ale samozřejmě není všechno. Od nynějška se budeš moci při nákupu bot i vzdělávat. Footshop se chystá přidat k detailům jednotlivých produktů i spoustu nových informací ohledně materiálů a dalších důležitých skutečností, které doprovázely výrobu produktu.

Konec plastovému odpadu. Footshop, adidas a Reebok nabízí alternativu fast-fashion
Zdroj: adidas

Jak to bude vypadat v praxi? Už ti například neunikne zpráva, že se legendární boty adidas Stan Smith nově vezou na ekologické vlně. Získaly totiž svršek z materiálu Primegreen, který je z 50 % vyroben z recyklovaného materiálu. 

Konec plastovému odpadu. Footshop, adidas a Reebok nabízí alternativu fast-fashion
Zdroj: adidas
Doporučeno
Díváme se na spolupráci roku? Footshop jako první prodejce ve střední Evropě dostává vlastní tenisky od adidas Díváme se na spolupráci roku? Footshop jako první prodejce ve střední Evropě dostává vlastní tenisky od adidas 6. října 2020 11:31

Každopádně to není jediný krok směrem k udržitelnosti, který Footshop připravil. Pokud jsi milovníkem prémiového zboží a doplňků, jistě znáš projekt The Second, v jehož rámci si můžeš v kamenné prodejně v pražském Vnitroblocku pořídit zajímavý designérský kousek, který již někdo nosil, nebo prodat ten, který už nenosíš. 

Nákupem nových udržitelných tenisek nebo jiného kousku oblečení to ale nekončí. Buď vnímavý k přírodě, vyměň plastový kartáček za bambusový nebo s sebou nos omyvatelný hrníček na kafe. A když už budeš u toho, podpoř i lokální značky, které myslí na životní prostředí.

Domů
Sdílet
Diskuse