Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2021 19:37
Čas čtení 1:25
Ondřej Jarůšek

Půvabná, ale hloupá. Zeman sklízí kritiku za urážky moderátorky CNN Prima News

Půvabná, ale hloupá. Zeman sklízí kritiku za urážky moderátorky CNN Prima News
Zdroj: TASR/Martin Baumann
POLITIKA MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Zeman v televizi urážel moderátorku Terezii Tománkovou.

Prezident Miloš Zeman sklízí kritiku za své vystoupení v nedělním zúčastnil pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News. Důvodem je jeho chování a vyjadřování vůči moderátorce, která musela snášet urážlivá slova, kterými ji prezident počastoval. Stanice se za moderátorku postavila slovy, že předvedla velkou profesionalitu.

Doporučeno
Hamáček řekl, že Bartoš není připraven být premiérem. Předsedy Pirátů jsme se zeptali, co si o tom myslí Hamáček řekl, že Bartoš není připraven být premiérem. Předsedy Pirátů jsme se zeptali, co si o tom myslí 23. dubna 2021 18:36

„Vy si sedíte na uších,“ řekl mimo jiné Zeman. Podobných urážek ale bylo víc. „Důvěrné materiály se většinou nezveřejňují ani půvabným moderátorkám, zvláště když by je stejně nepochopily, protože už jsem si všiml, že jsem třikrát říkal jednu a tutéž věc, a vy jste se mě zeptala počtvrté,“ řekl moderátorce. 

Šéfka TOP 09 Markéta Adamová Pekarová na svém Twitteru Zemanovo chování označila za buranství. „Chování pana Zemana k Terezii Tománkové bylo pokračováním jeho mnohaletého buranství. Je smutné, že 2 853 390 občanů to v prezidentské volbě posvětilo,“ napsala.

Doporučeno
Na Václavském náměstí bude demonstrace proti Zemanovi. Chystají se na ni tisíce lidí Na Václavském náměstí bude demonstrace proti Zemanovi. Chystají se na ni tisíce lidí 26. dubna 2021 10:37

Proti chování Zemana se ohradila také poslankyně za Pirátskou stranu Olga Richterová, která se vyjádřila pro Seznam Zprávy. „Panu prezidentovi očividně dělá radost někoho urážet a ponižovat. Je mi jen líto, že k tomu zneužívá svou pozici nejvyššího ústavního činitele,“ řekla redakci.

K ostrým slovům Miloše Zemana se vyjádřil i moderátor DVTV Martin Veselovský, který chování prezidenta označil za nedůstojné. „Daň za to, že prezident chodí do Partie, je strašná.
Muset se nechat urážet bez jakékoliv reakce, musí být pro Terezii Tománkovou vysilující,“ napsal na twitterovém účtu.

Doporučeno
Hamáček se pustil do Bartoše: „Co navrhujete Vy? Zatím bojujete jen na Twitteru!” Hamáček se pustil do Bartoše: „Co navrhujete Vy? Zatím bojujete jen na Twitteru!” 22. dubna 2021 8:04

Nad prezidentovou neslušností se pozastavila i Šárka Jelínková, 1. místopředsedkyně KDU-ČSL. „Vážně se takhle ještě někdo veřejně chová k ženám v 2021? Urážky, že by moderátorka něco nepochopila? Urážky za opakování otázek? Urážky, že je špatně připravena? Hrozný příklad celé veřejnosti, že něco takového je přijatelné a snad normální. Není. Slušnost není slabost,“ uvedla na Twitteru.

Doporučeno
Projev prezidenta: Žádná suverénní země si nemůže dovolit, aby na jejím území dva agenti způsobili teroristický atentát Projev prezidenta: Žádná suverénní země si nemůže dovolit, aby na jejím území dva agenti způsobili teroristický atentát 25. dubna 2021 11:16
Domů
Sdílet
Diskuse