Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
22. dubna 2021 v 8:04
Čas čtení 1:30
Adam Smeták

Hamáček se pustil do Bartoše: „Co navrhujete Vy? Zatím bojujete jen na Twitteru!”

Hamáček se pustil do Bartoše: „Co navrhujete Vy? Zatím bojujete jen na Twitteru!”
Zdroj: Česká pirátská strana/Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Předseda Pirátů ve středu večer zkritizoval postup nového šéfa ministerstva zahraničí. Vicepremiér Hamáček si to ale nenechal líbit.

Předseda České pirátské strany Ivan Bartoš si ve středu večer na Twitteru postěžoval, že nový ministr dle jeho názoru propásl možnost vyřešit otázku nerovnoměrného počtu diplomatů mezi Českem a Ruskem. Odkládání razantní reakce podle něj šance dosažení paritního zastoupení zamezí. České ultimátum Ruské federaci označil za nadbytečné. 

To se ale nelíbilo jeho poslaneckému kolegovi a vicepremiérovi Česka Janu Hamáčkovi (ČSSD).  Ten se do něj za jeho slova tvrdě opřel. „To myslíte vážně?“ položil řečnickou otázku. „Jakub Kulhánek prezentoval velmi silné a sebevědomé stanovisko ČR. Buď Ruská federace vezme zpět své rozhodnutí o vyhoštění našich diplomatů, nebo srovnáme počty. Co navrhujete Vy? Zatím bojujete jen na Twitteru!“ pustil se do něj. Na to šéf Pirátů již nereagoval.

Doporučeno
Petříček: „Odpálení skladu na našem území jako útok na zboží. Taky mi ten rusko-český slovníček podsouvali“ Petříček: „Odpálení skladu na našem území jako útok na zboží. Taky mi ten rusko-český slovníček podsouvali“ 20. dubna 2021 v 14:33

Ivan Bartoš se svém vyjádření ještě uvedl, že ve čtvrtek bude úkolem české diplomacie získat podporu spojenců v NATO. „Diplomacie je především o jasných, sebevědomých a srozumitelných krocích. Obavám se toho, že čas hraje spíše proti naši diplomacii a odkládání razantní reakce povede nakonec k tomu, že se nepodaří paritního zastoupeni dosáhnout.
Velmi rád se budu mýlit. Ostatně okamžitá odmítavá reakce ruské strany ukazuje, že onen mezikrok byl spíše nadbytečný,“ napsal.

Doporučeno
Kdo je nový ministr zahraničí Jakub Kulhánek? Pracoval pro Číňany, radil ČSSD, nyní bude hasit krizi s Ruskem Kdo je nový ministr zahraničí Jakub Kulhánek? Pracoval pro Číňany, radil ČSSD, nyní bude hasit krizi s Ruskem 21. dubna 2021 v 14:10
Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 24. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse