Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2021 14:33
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

Petříček: „Odpálení skladu na našem území jako útok na zboží. Taky mi ten rusko-český slovníček podsouvali“

Petříček: „Odpálení skladu na našem území jako útok na zboží. Taky mi ten rusko-český slovníček podsouvali“
Zdroj: Ministerstvo zahraničních věcí
POLITIKA
Uložit Uložené

Bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) se vyjádřil k momentální situaci, která se řeší.

Největší kauza posledních dní, tedy zjištění, že dva ruští pracovníci tajných služeb měli co do činění s výbuchy muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014, neunikla ani bývalému ministru zahraničí Tomáši Petříčkovi (ČSSD). V úterý se vyjádřil na Twitteru k tomu, jakým způsobem se o situaci začal s odstupem času vyjadřovat premiér Andrej Babiš (ANO).  

Doporučeno
„Hlas pro opozici je hlas pro válku,“ prohlásil mluvčí prezidenta Ovčáček „Hlas pro opozici je hlas pro válku,“ prohlásil mluvčí prezidenta Ovčáček 20. dubna 2021 10:27

Babiš na páteční tiskové konferenci oznámil, že na základě jasných důkazů se agenti ruské tajné služby GRU angažovali ve výbuchu vrbětického muničního skladu, během nějž zemřeli dva lidé. Situaci nejprve označil za „závažnou skutečnost týkající se bezpečnosti naší země“, přičemž okamžitou českou reakcí bylo následné vyhoštění 18 ruských diplomatů ze země.

Domů
Sdílet
Diskuse