Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2021 6:44
Čas čtení 0:53
Dominik Vetrák

PS5 je nejrychleji prodávaná konzole v historii videoher. Sony do konce března prodalo téměř 8 milionů kusů

PS5 je nejrychleji prodávaná konzole v historii videoher. Sony do konce března prodalo téměř 8 milionů kusů
Zdroj: PlayStation
TECH
Uložit Uložené

Herní divize Sony generuje miliardy dolarů.

Společnost Sony zveřejnila své kvartální výsledky a ukončila i fiskální rok 2020. Dozvěděli jsme se z nich, že měla další rekordní období. Zajímavé je například to, že za fiskální rok 2020 dosáhla většího profitu než za celou generaci prodeje první generace PlayStation. Pokud se zajímáš o kompletní a detailní přehled výdělků a tržeb, klikej sem.

Doporučeno
Stále nemáš PS5? Nezoufej, konzoli chybí i půl roku po vydání základní funkce, hráči jsou frustrovaní a kupují Xbox Stále nemáš PS5? Nezoufej, konzoli chybí i půl roku po vydání základní funkce, hráči jsou frustrovaní a kupují Xbox 15. dubna 2021 14:30

Nejvíce však zaujala informace o prodejích PS5. Od 12. listopadu do 31. března společnost prodala přes 7,8 milionu kusů. Jde o nejrychleji prodávanou konzoli všech dob. PS5 tak porazila PS4, které se za stejnou dobu prodalo 7,6 milionu kusů.

PS4 se v prvních měsících prodávala v menším počtu zemí, PS5 zase vyšla během pandemie, která negativně ovlivňuje její dostupnost, což bude pokračovat až do roku 2022. Nemluvě o tom, že oproti PS4 je o pár tisíc dražší. 

Domů
Sdílet
Diskuse