Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti evisions.
29. dubna 2021 10:54
Čas čtení 3:06
Adam Smeták

Elektrokolo je cyklistický hit pro každou generaci. Víme, jak vybrat to nejlepší

Elektrokolo je cyklistický hit pro každou generaci. Víme, jak vybrat to nejlepší
Zdroj: evisions
SPORT
Uložit Uložené

Elektrokolo je splněným cyklistickým snem pro každého, kdo touží po zdravém pohybu na čerstvém vzduchu.

Už dávno neplatí, že na kole se rozverně a s nefalšovanou dětskou radostí prohání jen naše ratolesti nebo vášniví milovníci cyklistiky. Elektrokolo vneslo na silnice, cyklostezky i lesní pěšinky nový a svěží cyklistický vánek. Do sedla elektrokola se totiž může vyšvihnout každý – profík i amatér, štíhlý atlet i prostorově výraznější nesportovec, ale především každý nadšenec bez ohledu na věk. Elektrokolo je totiž splněným cyklistickým snem pro každého, kdo touží po zdravém pohybu na čerstvém vzduchu!

Elektrokolo je cyklistický hit pro každou generaci. Víme, jak vybrat to nejlepší
Zdroj: evisions

Elektrokolo neřeší kondici, váhu ani věk

A proto je dokonalým dopravním prostředkem i způsobem, jak zapracovat na svém sebevědomí, psychické pohodě a hlavně kondičce. Zatímco od jízdy na běžném jízdním kole většinu začínajících dospělých cyklistů odradí pochroumaná fyzička, pár kil navíc a námaha a úsilí jaké by museli vyvinout, než by na kole jezdili bez zadýchání a potu, elektrokolo boří všechny hranice studu a obav.

Elektrokolo díky špičkovému motoru a energií překypující baterii pošle do vašich pedálů dopomoc, za kterou se nemusíte stydět. Nic totiž není zadarmo a pořádně šlapat zkrátka budete muset jako na běžném jízdním kole. Ale díky energii poslané do pedálů zvládnete delší vzdálenost i každé převýšení bez zadýchání, propoceného oblečení a bolavých nohou. Krůček po krůčku si svou kondici vylepšíte s radostí a lehkostí, a jak intenzivní dopomoc si zvolíte záleží vždy jen na vaší aktuální náladě, rozpoložení či aktuálním fyzickém stavu.

Elektrokolo je tak ideální pro každou generaci – věková hranice neexistuje. I v tomto ohledu je elektrokolo výhodným dopravním prostředkem. Oproti motorovým vozidlům pro jízdu na elektrokole nepotřebujete žádné řidičské oprávnění a s přibývajícím věkem ani prohlídku zdravotní způsobilosti. K lékaři, do obchodu, na úřad i na návštěvu, za přáteli či rodinou se tak dopravíte i v okamžiku, kdy řídit automobil již nemůžete nebo řidičský průkaz nevlastníte. Budete tak soběstační a navíc ušetříte za pohonné hmoty. A pobyt na čerstvém vzduchu je zdravý v každém věku.

Jak vybrat to správné elektrokolo

Výběr elektrokola není žádná věda, rozhodně je však důležité zaměřit se na několik otázek, jejichž zodpovězením se vám cesta k ideálnímu elektrokolu naplno otevře. Při výběru nejlepšího elektrokola právě pro vás, a vaše cyklistické plány a touhy, je dobré zaměřit se na:

  • výšku rámu elektrokola
  • povrch po kterém budete nejčastěji jezdit
  • jak často budete na elektrokole vyrážet na cyklotoulky
  • dojezdovou vzdálenost elektrokola

Dojezdová vzdálenost elektrokola je často skloňovaným parametrem a určitě platí, že pokud toužíte po dlouhých výletech, měla by být kapacita baterie elektrokola co nejvyšší. Rozhodně je však dobré vědět, že samotný dojezd ovlivňuje mnoho faktorů – hmotnost cyklisty, jízdní styl, povrch, po kterém jede, venkovní teplota atd.

Při výběru vám odpovědi na tyto otázky pomohou s výběrem vhodného elektrokola i s ohledem na umístění jeho nezbytných komponentů v rámu – elektropohonu a baterie.

Baterie elektrokola jsou umísťovány na nosič, pod sedlo či moderně přímo do rámu elektrokola.

Elektromotor může být umístěn v předním kole, zadním kole, ale také ve středové části, kde je z hlediska vyvážení a následných jízdních vlastností považován za ideál.

Elektrokolo je cyklistický hit pro každou generaci. Víme, jak vybrat to nejlepší
Zdroj: evisions

Typy elektrokol

Na každého cyklistu čeká to pravé a ideální elektrokolo, stačí si jen vybrat to pravé. Mezi elektrokoly můžete vybírat ty nejlepší modely pro drsný terén, adrenalinový zážitek i pohodovou jízdu městem či polničkou.

Horská elektrokola jsou, jak už název napovídá, nejvhodnějším kandidátem pro jízdu v méně či více přístupném terénu drsné i malebné přírody. Horské elektrokolo vás nezklame v prudkém stoupání i rychlém sjezdu, zvládne nástrahy terénu v podobě kamení, větví, bahna i písku, a díky odpružené vidlici a kvalitním komponentům bude i ta nejdivočejší jízda skutečným zážitkem.

Trekingová a krosová elektrokola si hravě poradí i s náročnějším terénem, jejich velkou předností je však i fakt, že v jejich sedle zvládnete i jízdu městem a po cyklostezkách.

Městská elektrokola zdobí nejen atraktivní design, stejně jako i ostatní modely elektrokol, ale především obratnost, lehkost a jednoduchá manipulace i ovládání, které pro jízdy městem rozhodně oceníte. Městská elektrokola jsou vhodná pro jízdu po pevné komunikaci, zvládnou však i polní či lesní pěšiny. Jako ryba ve vodě se však cítí při obstarávání nákupů, cestou do školy či do práce nebo jen tak při kondiční vyjížďce cyklostezkou.

Skládací elektrokola ocení cyklisté, kteří se bez svého dvoukolového mazlíčka neobejdou nejen na dovolené, ale ani v okamžiku, kdy jsou nuceni cestu kombinovat jízdou autobusem, metrem či MHD. Velkou předností je snadná manipulace, lehkost, ale především skladnost. Skládací elektrokolo snadno zaparkujete doma i v práci, a ve složeném stavu, což vám zabere pouze několik sekund, se s ním vejdete i do výtahu.

Seniorská elektrokola dokazují, že svět cyklistiky můžete objevovat v každém věku. Seniorská elektrokola se dobře ovládají, jsou lehká a manipulace s nimi není náročná. Jejich rám je uzpůsoben snadnému nasedání i sesedání, a seniorská elektrokola vám tak umožňují zůstat i ve vyšším věku aktivní.

Domů
Sdílet
Diskuse