Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Zalando.
13. května 2021 20:00
Čas čtení 2:37
Vojtěch Vanda

Místo živých přehlídek streamy, místo potlesku klaksony. Letošní Fashion Week se ale navzdory tomu více otevřel veřejnosti

Místo živých přehlídek streamy, místo potlesku klaksony. Letošní  Fashion Week se ale navzdory tomu více otevřel veřejnosti
Zdroj: Zalando
MÓDA
Uložit Uložené

Mercedes-Benz Prague Fashion Week byl jiný. I přes absenci pověstných after party a živých přehlídek to mělo jeden velký klad – nejnovější módní trendy se zpřístupnily široké veřejnosti, k čemuž pomohla i Zalando Digital Stage.

Kultura vede s koronavirem litý boj. Spousta nutných vládních opatření zamezila tomu, aby si letošní ročník Mercedes Benz Prague Fashion Weeku, který se konal 1. – 3. května, vychutnali jeho návštěvníci na místě s přáteli, pobavili se na afterkách, a těšili z nových módních trendů.

Organizátoři akce však i přesto našli cestu, jak se k fanouškům módy dostat. K tomu přispěla i Zalando Digital Stage, spousta známých jmen a parkoviště s obrovskou obrazovkou.

Doporučeno
Podívej se do zákulisí letošní #MBPFW díky Zalando Digital Stage Podívej se do zákulisí letošní #MBPFW díky Zalando Digital Stage 28. dubna 2021 17:30

O své místo na slunci je třeba se prát a dnes to platí dvojnásob. Proto, když se organizátoři Mercedes Benz Prague Fashion Weeku dozvěděli, že nebudou moci akci uspořádat tak jako dřív, překlopili jej do virtuálního prostoru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený #MBPFW (@mbpfw)

Z diváků na místě se stali diváci za monitorem, ti šťastnější se na přehlídky dívali z aut z Drive-In Cinema a „tleskali“ klaksony, a všichni si to snažili užít i bez osobního setkávání s přáteli. Navíc to mělo nakonec alespoň jeden velký klad – nejnovější módní trendy se dostaly snad ke všem, kteří o to měli zájem.

Svou troškou k úspěšné akci přispěly i známé osobnosti a jejich přehlídky. Na obrazovkách se představili Jakub Polanka, Tereza Vu, Petra Ptáčková, Michael Kováčik a značka Laformela. 

zalando
Zdroj: Zalando

Zalando Digital Stage přineslo pět exkluzivních rozhovorů o udržitelnosti

Velký podíl na tom, aby se móda zpřístupnila všem jejím fanouškům, měl program partnera MBPFW, módní značky Zalando, v rámci Zalando Digital Stage. Odtud byly přenášeny nejen streamy z přehlídek, ale divákům byl nabídnut i doprovodný obsah plný módy, mimo jiné například rozhovory s návrháři i komentáře přehlídek se stylistou a fashion directorem časopisu For Men Miroslavem Romanivem.

K tomu všemu doplnilo program Zalando Digital Stage ještě pět exkluzivních videí, rozhovorů s odborníky, o udržitelné módě. Používat oblečení vícekrát a nakupovat věci z druhé ruky je prostě trend, který je z hlediska udržitelnosti tím nejlepším, co se mohlo ve světě módy stát. A tak v rámci programu na Zalando Digital Stage se moderátorka Ivana Veselková, známá z podcastu Buchty na Radiu Wave, ptala odborníků na jejich tipy a triky, jak svůj šatník upravit.

V prvním videu vyzpovídala externistku ELLE Magazínu Adélu Šponerovou, jak ideálně pořizovat pre-owned oblečení. Dámy se bavily o tom, jaké super kousky se povedly v poslední době Adéle ulovit, proč je důležité jít na nákup s whishlistem, nebo z jakého důvodu je užitečné promyslet, jak se dá kousek, který si chceš koupit, sladit s tím, co už doma máš.

Druhý rozhovor byl veden s Martinou Cowboy o trendu, kterému se říká kapsulový šatník. Systém oblečení a doplňků, který mezi sebou kombinuješ, nemáš v něm toho moc a je přehledný, je totiž dalším krokem ke kompletnímu přechodu na udržitelnou módu. Martina Cowboy se podělila s tím, kolik kusů oblečení takový šatník obsahuje nebo proč ti takový šatník může pomoc uspořádat i život.

 

Se Martinou dále přišla řeč i na udržitelný šatník pro pány, který vydrží klidně i několik sezón. Co by ve skříni každého muže nemělo chybět? Přišla řeč na pánské doplňky jako klobouk nebo třeba síťovka a řešily se i materiály. Věděl jsi například, že základem pánského šatníku není pouhá košile, ale i k ní padnoucí kalhoty?

Zvídavým otázkám o oblečení neuteklo ani duo redaktorek z magazínu Slow Femme Karolína Břinková a Veronika Ohrádková, se kterými přišla řeč na kvalitu materiálů. Čím kvalitnější materiál na sobě nosíš, tím lépe i pro planetu. Probralo se vše okolo umělých vláken, trendu recyklovaného polyesteru, a také se předvedly šaty vyrobené pouze z PET lahví.

A nevynechal se ani úklid. Musíš přiznat, že se jednou za čas přistihneš před plnou skříní s myšlenkou, že nemáš co na sebe. Údajně nosíme jen 10 % oblečení ze celkového počtu, který vlastníme. Poslední rozhovor proto Ivana Veselková vedla s Kamilou Vodochodskou, jež přiblížila, jak se efektivně oblékat, proč je nutné třídit svou skříň a jak esenciální je objevit svůj osobitý styl.

Program nakonec doplnily dva živé koncerty česko-slovenské zpěvačky Zey, takže diváci, i když v omezeném režimu, nepřišli ani o koncert. Pokud jsi tedy neměl možnost sledovat Zalando Digital Stage živě, všechny rozhovory je možné zhlédnout zde

Domů
Sdílet
Diskuse