Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2021 16:12
Čas čtení 4:39
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších filmů a seriálů na Netflixu, HBO a jiných streamovacích platformách

10 nejočekávanějších filmů a seriálů na Netflixu, HBO a jiných streamovacích platformách
Zdroj: Netflix/Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

10 očekávaných programů, které nás rozesmějí, ale i vystraší a možná i rozpláčou.

Na rozdíl od kin je program streamingových platforem často neznámý i koncem aktuálního měsíce. A i když najdeme top 10 zajímavých filmů a seriálů, většinou se stane, že z ničeho nic vystřelí nějaká větší novinka.

K tomu se konečně otevírají kina, takže pokud člověk chce vidět vše relevantní, musí do sledování vložit spoustu času. I proto ti to chceme ulehčit, a tak jsme vybrali 10 nejatraktivnějších filmů a seriálů, které mají premiéru na streamingových platformách.

Doporučeno
Filmy od studia Sony uvidíme exkluzivně po premiéře jen na Netflixu. Warner zase plánuje premiéry od roku 2022 pouze v kinech Filmy od studia Sony uvidíme exkluzivně po premiéře jen na Netflixu. Warner zase plánuje premiéry od roku 2022 pouze v kinech 9. dubna 2021 9:16

Netflix

Sweet Tooth – 4. červen

Fantasy seriál, na jehož výrobě se produkčně podílel i Robert Downey Jr., nás zavede do světa, ve kterém se začaly rodit děti zkřížené se zvířaty. Nacházíme se na Zemi, ale v postapokalyptické atmosféře, kdy lidi se zvířecími částmi těla loví bezcitní lovci. Jedním takovým dítětem je i Gus, který má na hlavě parohy.

Najde si ochránce s temnou minulostí, ale bez něj by zemřel. Jdou mu totiž po krku lovci dětí, kteří věří, že hybridi způsobují zánik Země. Pravda je však taková, že jsou výsledkem apokalypsy. Sweet Tooth nebude žádná fantasy pohádka pro děti. Jak již naznačuje trailer, dojde i na pořádnou dávku akce.

Awake – 9. červen

Jednoho dne na planetě přestane fungovat elektřina. Zastaví se auta, nemocnice jsou na pokraji zhroucení a svět ovládne chaos. To však není to nejhorší. Lidé zjišťují, že z nějakého důvodu nemohou usnout. Den dva dokáží vydržet, ale co se s nimi začne dít po pár dnech bez spánku? Zvýšená agresivita, halucinace, psychické problémy...

Hlavní postavu ztvární Gina Rodriguez, jejíž rodina bude klíčem k záchraně lidstva. Její dcera je totiž jediný známý člověk, který dokáže spát. Najdou díky ní lék pro lidstvo nebo ji šílenci budou chtít obětovat Bohu ve snaze o návrat předešlého světa? Kromě zajímavé a originální postapo atmosféry tě samozřejmě čeká nějaká ta akce a mysteriózní prvky.

Lupin –  11. červen

Zloděj a podvodník Lupin se vrací ve druhé várce epizod o muži, který sice porušuje zákony, ale dělá to s cílem očistit své jméno a najít pravé zločince hodných vězení. První díly zaznamenaly na Netflixu obrovský úspěch, a tak se herec Omar Sy znovu vrací do honby za Pellegrinim. Ten však Lupinovi unese syna, a tak se hra zamotává. Co se bude dít později, ti prozradí ukázka níže.

Wish Dragon – 11. červen

O tomto animáku jsme před příchodem prvního traileru téměř neslyšeli. Po zveřejnění prvních záběrů jsme však zpozorněli a nyní se už i těšíme. Vypadá to na slušnou zábavu s milým humorem, fajn postavami a kvalitní animací. Děj hovoří o mladíkovi Dinovi, který najde mýtického draka.

Ten mu splní tři přání. Din okamžitě myslí na dívku, se kterou se přátelil už od malička. Později je však osud rozdělil. Zajímavé však je, že nepůjde o romantický film. Dinovi chybí nejlepší kamarádka a spřízněná duše. Nechce po drakovi, aby ji donutil zamilovat se do Dina. Touží po tom, aby spolu mohli znovu trávit čas.

Elite – 18. červen

Milovaný teenagerský seriál Elite ze Španělska pokračuje 4. sérií. Už tradičně se můžeš těšit na zábavu mladíků, která končí nad ránem a obvykle v opojení sexu a drog či alkoholu. V první řadě se však stále budou řešit kriminální případy. K studentům se v nové sérii připojí další nováčci, no a jak můžeš vidět v traileru, pořádně provětrají vztahy tvých oblíbených postav.

Fatherhood – 18. červen

Kevin Hart v netypické roli. Namísto vtipkování a své tradiční humorné pózy nám totiž zaútočí na city. Stane se otcem novorozeňata. Jeho dcera a on přišli o matku a manželku v jedné osobě právě při porodu. Snímek zachytí různé fáze dospívání malého děvčátka. V první řadě se zaměří na problémy a starosti, které otec zažívá jako jediný rodič.

Too Hot to Handle – 23. červen

Parta 10 nadrženců je zpět. V 2. sérii populární reality show uvidíme spoustu nových účinkujících, ale říká se, že se vrátí i někdo z první série. Pravidla zůstávají stejná jako naposledy. Tvůrci 10 mladým, sexy lidem zakážou jakoukoli sexuální aktivitu včetně líbání a jiných něžností. Každý takový přestupek jim totiž sníží výhru, která na počátku představuje 100 tisíc dolarů.

V závěru show tak mohou vyhrát 100 tisíc, ale také nic – podle toho, jak moc udrží svá nadržená těla na uzdě. Pokud jsi viděl první sérii, tak je ti jasné, že to skončí podobně i tentokrát. Čeká nás spousta sexu, erotiky a asi i romantiky, rovněž intrik a různých společenských aktivit, které zabaví jak soutěžící, tak diváka.

America: The Motion Picture – 30. červen

Pravděpodobně nejočekávanější netflixácký projekt června ještě nemá ani upoutávku. Snímek se podívá na americkou revoluci fiktivní optikou. Půjde sice o animák, ale je nabitý hvězdami. Například Channing Tatum ztvární George Washingtona s bicepsem větším než tvá stehna. Na jednom z obrázků vidíme i něco, co se podobá na Robocopa, létající ženu či Indiána s useknutou rukou.

Server Collider první obrázky popsal jako spojení Avengers s vlastenci od Mela Gibsona, což zní opravdu úžasně. Kromě Tatuma budeme ve filmu slyšet hlasy herců jako Simon Pegg či Andy Samberg. Zaujmou i tvůrci. Režíruje výkonný producent skvělého animovaného seriálu Archer a producentsky se na animáku podílejí i Phil Lord a Christopher Miller (Spider-Man: Into the Spider-Verse, Mitchells vs. Machines)

Fanoušci anime a animace se na Netflixu ještě dočkají první série Godzilla: Singular Point, 5. série Seven Deadly Sins či filipínského seriálu Trese.

America: The Motion Picture
Zdroj: Netflix

HBO Max

In the Heights – 11. červen

Očekávaný muzikál od studia Warner Bros. a producenta Lina-Manuela Mirandy (Hamilton) bude pravděpodobně i v českých kinech. Pokud se ho však nemůžeš dočkat, budeš si jej moci pustit na HBO už 11. června.

Děj se zaměří na část New Yorku, kde žijí převážně obyvatelé původem z Dominikánské republiky. Hlavní postavou bude Usnavi de la Vega (Anthony Ramos), který sní o lepším životě.

Disney+

Loki – 9. červen

Po krátké pauze se vracíme do světa Marvelu. Fanoušci Marvel Cinematic Universe (MCU) mají po slabém roce 2020 důvod k radosti. Po seriálech WandaVision, Falcon and the Winter Soldier a Loki dorazí i další, jako Hawkeye, What If? či Ms. Marvel. Po 2 letech uvidíme nové celovečerní filmy. Už v létě to začne s Black Widow a do konce roku uvidíme i Eternals, Schang-Chi a Spider-Man: No Way Home.

Nejblíže máme seriál Loki, který se zaměří na to, co se stalo s bohem z Asgardu poté, co si v Avengers: Endgame vzal Tesserect a přemístil se na neznámé místo. Vytvořil tím tehdy odklon od reality a časového pásma, takže se dá očekávat, že se dočkáme zajímavých dějových linií, možného cestování časem či cestování napříč dimenzemi.

Lokiho zatkne Time Variance Authority (TVA), společnost zaměřená na ochranu času. Spojí se s ním, aby jim pomohl napravit škody, které způsobil. Seriál bude mít 6 epizod a kromě Toma Hiddleston jakož Lokiho uvidíme i Owena Wilsona jako agenta TVA.

Bonus: Rick & Morty

Nové díly populárního animovaného seriálu se někdy v budoucnu zřejmě dostanou na Netflix, do té doby si je však budeš moci pustit jen na Adult Swim nebo HBO Max/GO. Pátá série bude mít zřejmě znovu 10 epizod, které se začnou vysílat v týdenních intervalech od 20. června. V nich se dočkáme epizody parodující seriál Voltron, ale i parodie na Aquamana a jiné popkulturní odkazy. Samozřejmostí jsou nové, originální sci-fi nápady, souboje s klony Ricka a další šílenosti, které nabízí pouze tento seriál.

Domů
Sdílet
Diskuse