Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2021 15:59
Čas čtení 1:29
Vojtěch Vanda

Toto jsou nejvlivnější ženy Česka. Žebříčku Forbesu vévodí členka vlády

Toto jsou nejvlivnější ženy Česka. Žebříčku Forbesu vévodí členka vlády
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Časopis i letos poskládal seznam nejvlivnějších žen Česka. Letos jich je 150.

Časopis Forbes vydal žebříček 150 nejvlivnějších žen České republiky. Podle jeho redakce je nejvlivnější ženou Česka vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). V první desítce se umístila například správkyně jmění investiční skupiny PPF Renáta Kellnerová či ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Doporučeno
Žebříčku nejbohatších Čechů nově kraluje Renáta Kellnerová. Podle ČNB se stala vlastníkem PPF Žebříčku nejbohatších Čechů nově kraluje Renáta Kellnerová. Podle ČNB se stala vlastníkem PPF 25. května 2021 16:06
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alena Schillerova (@alenaschillerova)

Schillerová získala titul nejvlivnější Češky od časopisu Forbes již podruhé. „Pokud vliv měříme i tím, na kolik lidí mají přímý dopad různá její rozhodnutí, není nadále vlivnější Češky než Alena Schillerová,“ uvedl šéfredaktor časopisu Petr Šimůnek.

„Žádná jiná žena v Česku momentálně nehospodaří s větším množstvím peněz než šéfka Babišova státního rozpočtu ve výši přes 1,8 bilionu korun. V čase nynější koronavirové krize a jejích dopadů navíc ještě posílila svůj vliv na různá odvětví a dění v Česku,“ dodal.

Na druhé místo časopis zařadil místopředsedkyni Evropské komise Věru Jourovou, která se jako druhá umístila i loni, a na třetím místě skončila vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová. 

Čtvrtá Kellnerová, v první desítce dvě ženy Agrofertu

Čtvrté místo připadlo vdově po Petru Kellnerovi Renátě Kellnerové, která byla v květnu ustanovena správcem pozůstalosti nejbohatšího Čecha. Kellner umřel letos na jaře při nehodě vrtulníku na Aljašce.

„(Kellnerová) je nyní vedena jako držitelka majetkových podílů ve firmách PPF. Nyní tedy kontroluje třísetmiliardový majetek, i když zatím dědické řízení není uzavřeno. Paní Kellnerová je také součástí řídícího výboru, který funguje jako poradní orgán současného CEO Ladislava Bartoníčka,“ uvádí Forbes.

Doporučeno
Toto je podle magazínu Forbes 10 nejlépe vydělávajících celebrit roku 2020 Toto je podle magazínu Forbes 10 nejlépe vydělávajících celebrit roku 2020 20. prosince 2020 18:23

Na pátém až desátém místě postupně nalezneme finanční ředitelku a předsedkyni představenstva PPF Kateřinu Jiráskovou, ředitelku a členku představenstva Agrofertu a věrnou spolupracovnici Andreje Babiše Petru Procházkovou, ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou, ředitelku divize správy a členku představenstva firmy ČEZ Michaelu Chaloupkovou, členku představenstva Agrofertu Simonu Sokolovou a spolumajitelku výrobce stavebnin DEK Petru Kuntarovou.

Dále se v žebříčku umístily například vedoucí úřadu vlády Česka Tünde Bartha,
předsedkyně představenstva Czech News Center Libuše Šmuclerová nebo také manželka premiéra Monika Babišová. Celý žebříček můžeš zhlédnout na stránkách Forbes.

Domů
Sdílet
Diskuse