Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2021 17:19
Čas čtení 0:52
Martin Adam Pavlík

Black Widow trhá rekordy. Novinka Marvelu během víkendu předběhla v tržbách Rychle a zběsile 9

Black Widow trhá rekordy. Novinka Marvelu během víkendu předběhla v tržbách Rychle a zběsile 9
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL
Uložit Uložené

Spin-off populárních Avengerů vydělal za první víkend více než 215 milionů dolarů.

Dlouho očekávaná novinka Black Widow, první marvelovský film v kinech po dvou letech a zároveň druhá ženská sólovka z dílny MCU po úspěšném trháku Captain Marvel, sklidila megalomanský úspěch.

Jak uvádí americký deník New York Post, podle studia Walt Disney jde o jejich nejsilnější otvírací víkend od filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera z roku 2019, což bylo ještě před pandemií.

Black Widow
Zdroj: Marvel Studios/Disney+

Akční superhrdinský sci-fi thriller Black Widow, ve kterém se v hlavní roli představila oblíbená Scarlett Johansson a sekunduje jí stále populárnější Florence Pugh, měl tržby v Severní Americe podle množství prodaných lístků na úrovni přibližně 80 milionů dolarů.

Doporučeno
10 nejočekávanějších kinofilmů do konce roku 2021 10 nejočekávanějších kinofilmů do konce roku 2021 6. července 2021 9:30

Protože film si mohli diváci pustit i doma přes prémiový vstup na Disney+, vydělal dalších 60 milionů. Úspěch však zaznamenal i mezinárodně. Tržby z kin dosáhly částky 78 milionů.

Dosud držel rekord v rámci tržeb devátý díl extrémně populární a snad už nesmrtelné série Rychle a zběsile, kde najdeš Vina Diesela, Michelle Rodriguez, Ludacrise či Charlize Theron.

Rýchlo a zbesilo 9
Zdroj: Universal

Přestože tento blockbuster bylo možné ve srovnání s Black Widow vidět jen v kinech, vydělal obdivuhodných 70 milionů amerických dolarů.

Black Widow režírovala dvaapadesátiletá Cate Shortland, a i přesto, že na Rotten Tomatoes má velmi dobré kritiky a divácké hodnocení je 92 %, v rámci Česka s Slovenska má zatím novinka se Scarlett Johansson o něco slabší hodnocení i recenze. Na ČSFD svítí číslo 79 %. Recenzi na Black Widow najdeš i na naší stránce.

Domů
Sdílet
Diskuse