Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2021 14:15
Čas čtení 0:47
Ema Stanovská

Na Slovensku chytili řidiče, který užil amfetamin, metamfetamin, metadon, extázi, benzodiazepiny a THC

Na Slovensku chytili řidiče, který užil amfetamin, metamfetamin, metadon, extázi, benzodiazepiny a THC
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
NEWS
Uložit Uložené

Zdrogovaný muž jezdil v ukradeném vozidle, bez řidičského průkazu a s marihuanou u sebe.

Ve slovenském městě Trenčín příslušníci městské policie chytili řidiče jedoucího pod vlivem široké škály drog v ukradeném autě, bez řidičského průkazu a s drogami u sebe. Policistům se přiznal, že užil pervitin, výsledky však ukázaly, že byl pod vlivem šesti omamných a psychotropních látek – lékařské vyšetření potvrdilo pozitivitu na amfetamin, metamfetamin, metadon, extázi, benzodiazepiny a THC.

polícia
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Policisté si podezřelého vozidla všimli poté, co po zpozorování hlídky prudce zrychlilo a nezastavilo na stopce. Z důvodu porušení pravidel silničního provozu ho zastavili a zkontrolovali. Při kontrole policisté zjistili, že jde o 34letého řidiče z okresu Trenčín, a vyzvali ho k provedení dechové zkoušky. Ta byla negativní.

Bez řidičského průkazu a s marihuanou

Řidič předložil všechny doklady kromě řidičského průkazu. V evidencích následně zjistili, že muž má pravomocný zákaz řídit motorová vozidla až do roku 2025. Kromě toho zjistili, že vozidlo je ukradené. Podezřívali ho, že může mít u sebe podezřelý materiál, což se nakonec potvrdilo. Řidiči našli marihuanu.

polícia
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Policie nyní rozhodne o dalším postupu. V nemocnici mu byl odebrán biologický materiál na bližší zkoumání, které určí, zda se dopustil přestupku, nebo trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jelikož byl již šestkrát odsouzen za maření výkonu úředního rozhodnutí, byl zpracován podnět na jeho vazební stíhání.

Domů
Sdílet
Diskuse