Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2021 18:31
Čas čtení 1:57
Vojtěch Vanda

Přehled: Ceny bytů a domů v Česku raketově narůstají. V některých městech meziročně zdražily byty i o 34 %

Přehled: Ceny bytů a domů v Česku raketově narůstají. V některých městech meziročně zdražily byty i o 34 %
Zdroj: Pexels/Daniel Frank/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Neustálému zdražování pořizovacích cen nemovitostí neučinil přítrž ani koronavirus.

V České republice neustále rostou ceny bytů. Vyplývá to ze statistik realitního serveru RealityMix, jenž zveřejnil procentuální vzrůst cen bytů v posledním roce. Z dat vyplývá, že v některých krajských městech Česka se za pouhý rok zvedla cena průměrného bytu i o 34 %. Celková průměrná cena bytu vzrostla všude, z uvedených statistik byl zřejmý jen pokles cen v některých částech Prahy.
 
Podle dat Českého statistického úřadu vyskočily ceny bytů v prvním čtvrtletí o 15 procent. Taková situace v České republice ještě nebyla, přesto zájem o hypotéky neklesá. Podle dat Fincentrum Hypoindex, jež citovala Česká bankovní asociace, banky jen za březen poskytly 14,4 tisíc hypoték v hodnotě 44,7 miliard korun. Oba výsledky jsou rekordem. Rekordním byl také objem peněz, který banky vydaly v hypotékách minulý rok – přesně 254 miliard korun. 
 
Zpět
Sdílet
Diskuse