Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2021 7:00
Čas čtení 8:18
Tereza Šnajdrová

Modeling se vytrácí. Válcují ho influencerky, které nemají dispozice k tomu být modelkami, říká Pavlína Němcová (Rozhovor)

Modeling se vytrácí. Válcují ho influencerky, které nemají dispozice k tomu být modelkami, říká Pavlína Němcová (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Pavlíny Němcové
REFRESHER
Uložit Uložené

S Pavlínou Němcovou o modelingu, životě v Paříži i stárnutí a přístupu k chirurgickým zákrokům.

Světoznámá modelka Pavlína Němcová se v pouhých 16 letech vydala do Paříže, kde si ji vyhlédl Gianfranco Ferré, tehdejší hlavní designér módního domu Christian Dior. Mladé Češce se okamžitě otevřely dveře do světa modelingu a během následujících let se stala hlavní tváří kampaně pro Dior, Cartier, Clarins nebo třeba L'Oréal.

Jak se jí pracovalo s Naomi Campbell, Cindy Crawford a dalšími legendami? Setkala se někdy s nevhodným chováním ze strany klientů? A lze se modelingu věnovat i po čtyřicítce? To a mnohem více se dočteš v našem rozhovoru. 

Doporučeno
Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) 26. září 2020 9:48

Vy jste jednou z nejúspěšnějších českých modelek, které zabodovaly i v zahraničí. V kolika letech jste začínala s modelingem?

Začínala jsem v 16 letech, což je přesně ten věk, v němž se v modelingu většinou začíná. S Evou Herzigovou jsme tenkrát byly takové první vlaštovky, které těsně před revolucí v 89. roce odjely do zahraničí.

Pavlína Němcová
Zdroj: se souhlasem Pavlíny Němcové

Vzpomínáte si, co bylo tím bodem zlomu, díky kterému jste se stala tak populární modelkou?

Bylo to setkání s Gianfranco Ferrém, který byl tehdy hlavním designérem módního domu Christian Dior. Pamatuji si, že na mě působil jako takový pohádkový dědeček, a právě on si mě tenkrát vyhlédl, vytáhl mě z davu a otevřel mi dveře do světa velkého modelingu.

V 17 letech jsem se v Paříži zamilovala, vdala jsem se, měla jsem syna a s modelingem jako takovým jsem začala v 20 letech, kdy jsem se rozváděla a byla to pro mě jediná možnost, jak v té době vydělat peníze

Znamená to, že váš start kariéry byl poměrně přirozený? Nebo jste musela vynaložit větší úsilí?

Když jsem v 16 letech přijela do Paříže, tak jsem to vnímala jenom jako takový výlet, protože v mé hlavě jsem tam nejela za modelingem, ale chtěla jsem vidět město. Rozčarování pak přišlo přímo na místě, kdy nás agentura poslala do fotografického studia, kde jsme si měly stoupnout před foťák a začít pózovat. To mi ale vůbec nic neříkalo, stála jsem tam jako tvrdé Y, byla jsem velmi stydlivá a myslela jsem si, že to dopadne katastrofálně. Ono to ale vyšlo.
 
Ale jak říkám, k modelingu jsem přišla jako slepá k houslím, nikdy jsem necítila, že bych se mu chtěla věnovat nějak víc, že by mě naplňoval, nicméně v 17 letech jsem se v Paříži zamilovala, vdala jsem se, měla jsem syna a s modelingem jako takovým jsem začala v 20 letech, kdy jsem se rozváděla a byla to pro mě jediná možnost, jak v té době vydělat peníze, stát na vlastních nohách a soudit se o syna. Najednou jsem strašně rychle dospěla, řešila jsem závažné problémy a věděla jsem, že se modelingu prostě musím věnovat, motivací pro mě byly peníze. Právě v té době si mě vybral Gianfranco Ferré, získala jsem první kontrakt s Christianem Diorem a ve světě modelingu jsem už zůstala.

Doporučeno
V patnácti jí řekli, že je pro modeling moc „tlustá.“ Dnes česká modelka Jana Plesníková pracuje po celém světě (Rozhovor) V patnácti jí řekli, že je pro modeling moc „tlustá.“ Dnes česká modelka Jana Plesníková pracuje po celém světě (Rozhovor) 8. dubna 2021 9:30
Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102176 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Pro jaké nejvýznamnější designéry pracovala
  • Co musí modelka udělat pro to, aby se stala tváří kampaně světové značky
  • Jaké vidí změny ve světě modelingu změny oproti minulosti
  • Co pro Pavlínu Němcovou znamená krása
  • Jak se vypořádává se stárnutím
Domů
Sdílet
Diskuse