Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2021 17:19
Čas čtení 0:42
Radim Šlechta

Babiš chce velvyslance v Afghánistánu Jiřího Balouna navrhnout na státní vyznamenání

Babiš chce velvyslance v Afghánistánu Jiřího Balouna navrhnout na státní vyznamenání
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Baloun již dostal medaili od ministra zahraničí ČR.

Premiér Andrej Babiš (ANO) chce na státní vyznamenání navrhnout velvyslance v Afghánistánu Jiřího Balouna. Informoval o tom na svém Twitteru.

Velvyslanec Jiří Baloun možná dostane státní vyznamenání na základě své činnosti v Afghánistánu. Zachránil totiž z tamní české ambasády českou vlajku a na letišti spolupracoval s armádou při evakuaci českých lidí.

Baloun již dostal také medaili za zásluhy o diplomacii od ministra zahraničí Jiřího Kulhánka. Jedná se o nejvyšší vyznamenání, které může ministr udělit.

Doporučeno
Toto jsou nejdůležitější postavy Tálibánu Toto jsou nejdůležitější postavy Tálibánu 16. srpna 2021 18:22

Třetí letadlo z Kábulu přistálo v Praze ve středu večer. „Navzdory chaosu a velmi těžké bezpečnostní situaci v Kábulu se nám podařilo zachránit naše armádní tlumočníky a jejich rodiny, všechny zaměstnance naší ambasády a jejich rodiny i další lidi navázané na Českou republiku určené k evakuaci,“ vyjádřil se na tiskové konferenci ministr zahraničí.

Domů
Sdílet
Diskuse