Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2021 19:20
Čas čtení 0:57
Ema Stanovská

14letá dívka zemřela na covid-19, protože ji rodiče odmítli dát na ventilaci. Zpochybňovali i očkování

14letá dívka zemřela na covid-19, protože ji rodiče odmítli dát na ventilaci. Zpochybňovali i očkování
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS
Uložit Uložené

„Těšila se, že nastoupí na střední školu a jednou se stane veterinářkou,“ napsala sestřička, která dívku ošetřovala.

Ve středu 15. srpna zemřela v americké nemocnici na následky covidu-19 teprve 14letá dívka. Stalo se tak poté, co ji vlastní rodiče odmítli napojit na umělou plicní ventilaci. Upozornil na to portál News.com.au.
 
„Dnes večer jsem bezmocně držela za ruku krásnou 14letou dívku a hladila ji po vlasech v momentě, kdy opouštěla tento svět,“ napsala na Twitter zdravotní sestra Jessica, která pacientku ošetřovala. „Těšila se, že nastoupí na střední školu a jednou se stane veterinářkou.“

Podle Jessicy lékaři mohli dívku zachránit, kdyby jim její rodiče nezakázali připojit ji na umělé dýchání. „Vlastní rodiče ji okradli o celý život a všechny její sny,“ pokračovala v příspěvku. Teenagerka podle ní celý týden během zápasení s nemocí dobře komunikovala. Její stav se však najednou prudce zhoršil. Ve zmíněné nemocnici se tak stala pátou obětí tohoto onemocnění za jednu noc.

Viní konspirátory 

Zdravotní sestra viní odmítače očkování a konspirátory, kteří šíří nebezpečné lži o očkování proti koronaviru. O život přišla v tu noc i 25letá těhotná pacientka, která rovněž zemřela na následky onemocnění.

„Odmítla očkování kvůli hoaxům, které tvrdily, že vakcína způsobuje neplodnost a poškozuje plod. Lháři zabili ji i její dítě,“ napsala Jessica.

Domů
Sdílet
Diskuse