Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2021 10:09
Čas čtení 1:34
Tereza Šnajdrová

Stovky studentů v pátek vyrazí do ulic. Budou stávkovat za klima

Stovky studentů v pátek vyrazí do ulic. Budou stávkovat za klima
Zdroj: se souhlasem Fridays for Future
NEWS KLIMATICKÁ ZMĚNA
Uložit Uložené

Stávka, kterou organizuje mládežnické hnutí Fridays For Future, proběhne za minutu dvanáct na pražském Malostranském náměstí i v dalších městech Česka.

Klimatická krize je velké téma, kterému se v posledních letech věnuje mnoho organizací i jednotlivců. Jednou z nich je i mládežnická organizace Fridays For Future, která na pátek svolala stávku za udržitelné klima. Studenti tak téměř po dvou letech vyrazí do ulic, což se nelíbí mnohým pedagogům, kteří by uvítali, aby středoškoláci protestovali mimo dobu výuky.

Doporučeno
Podle vědců se blíží další vlna masivního vymírání druhů. V nové studii popisují varovné signály, které vysílá příroda Podle vědců se blíží další vlna masivního vymírání druhů. V nové studii popisují varovné signály, které vysílá příroda 21. září 2021 17:26

Stávka se uskuteční v Praze, Ostravě, Teplicích, Slavičíně, Brně a Frýdlantu, přičemž ve všech těchto městech je její zahájení naplánováno na pátek 24. září, od 11:59 hodin.

Domů
Sdílet
Diskuse