Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2021 9:14
Čas čtení 0:47
Ondřej Jarůšek

Denní nárůst nakažených: Přibylo 409 případů, o 107 více než před týdnem

Denní nárůst nakažených: Přibylo 409 případů, o 107 více než před týdnem
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Reprodukční číslo R je na hodnotě 1,051.

Počet nově nakažených i nadále narůstá. Hygienické stanice v Česku během soboty potvrdily 409 případů nákazy, což je o 107 případů více, než tomu bylo za stejný den minulý týden. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel bylo za posledních 7 dní potvrzeno 30 případů.

Reprodukční číslo R, které značí, kolik lidí jeden nakažený může infikovat, se stále drží nad kritickou hodnotou 1. Nyní je na hodnotě 1,051.

V pátek bylo potvrzeno 504 případů, tedy asi o sto méně než v sobotu, o víkendu se však podstatně méně testuje. Zatímco totiž v pátek bylo provedeno přes 86 tisíc antigenních a skoro 36 tisíc PCR testů, v sobotu to bylo jen přibližně 31 tisíc antigenních a 17 900 PCR testů. 

Mírně klesající tendenci má však v posledních dnech počet hospitalizovaných. Těch je v současné době 166, přičemž podle včerejších dat jich bylo 170. Ve vážném stavu jsou nyní tři desítky lidí. Za sobotu je evidováno také další úmrtí v souvislosti s koronavirem, celkově už u nás zemřelo 30 453 lidí.

Jak avizoval premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělí by měl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) představit nová rozvolnění. Ta by se podle slov předsedy vlády měla týkat zejména testování dětí.

Domů
Sdílet
Diskuse