Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. října 2021 15:30
Čas čtení 5:02
Dominik Vetrák

Říjen: 10 nejočekávanějších filmů a seriálů na Netflixu, HBO, Apple TV a ostatních streamovacích platformách

Říjen: 10 nejočekávanějších filmů a seriálů na Netflixu, HBO, Apple TV a ostatních streamovacích platformách
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tyto novinky se vyplatí sledovat nejvíce.

Už nějaký ten čas nejsme odkázáni výhradně na streamovací platformy. Do kin pomalu proudí blockbustery a jen v průběhu tohoto měsíce uvidíme Bonda, Venoma či Dunu. Streamovací platformy jsou pěkným doplňkem, obzvláště pro fanoušky seriálů. Nejvíce atraktivního obsahu opět nabídne Netflix.

Doporučeno
8 nejočekávanějších říjnových kino filmů: Duna pro nadšence kvalitních filmů, Venom pro fanoušky komiksové zábavy 8 nejočekávanějších říjnových kino filmů: Duna pro nadšence kvalitních filmů, Venom pro fanoušky komiksové zábavy 29. září 2021 9:30

Netflix

The Guilty – 1. říjen

Jake Gyllenhaal vystoupí jako Joe Bailey v mrazivém thrilleru o unesené ženě, kterou se snaží zachránit z pozice operátora nouzové linky 911. Jenže jako bývalý policista už nemá takové pravomoci jako kdysi, což ho přivádí ke stresu a do náročných psychických situací. Nemluvě o tom, že ho trápí extrémně důležité a nepříjemné životní problémy. 

The Guilty je americkou předělávkou stejnojmenného dánského thrilleru, kterému jsme udělili 9 bodů z 10. Remake je o něco slabší a navíc téměř identický s originálem, takže ti spíše doporučujeme zhlédnutí dánské verze. Ani jeden film tě ale nezklame. V obou případech jde o skvěle zahrané a natočené thrillery s množstvím napínavých scén a se skvělým příběhovým zvratem, který změní celý film. Více se dozvíš v našich recenzích (zde a zde).

Maid – 1. říjen

Margaret Quallay můžeš znát z tarantinovky Once Upon a Time in Hollywood nebo z The Nice Guys. Nesmírně sympatická, krásná a talentovaná mladá herečka si získala srdce diváků a zdá se, že po této minisérii ji budeme milovat ještě více. Zahraje si totiž velmi sympatickou postavu, kterou budeme litovat a držet jí palce. Maid je 10dílná minisérie natočená podle memoárů skvělé spisovatelky Stephanie Land zaměřující se na chudobu v Americe.

Margaret ztvární hlavní ženskou postavu Alex, která opustí agresivního muže. Ten ji zneužívá a ubližuje jí, takže se Alex rozhodne odejít a protloukat se životem sama. Chodila sice na vysokou školu a měla před sebou světlou budoucnost, ale vztah s nesprávným mužem jí změnil život.

A aby toho nebylo málo, jako vysokoškolsky vzdělaná žena musí dělat uklízečku. Čistí nechutné záchody a místa, ze kterých se jí motá hlava. Navíc se musí starat i o své malé dítě.

Inside Job – 22. říjen

Animovaný seriál si bude dělat legraci z konspirátorů. A to je v podstatě jediné, co o něm potřebuješ vědět. Děj se zaměří na excentrickou zaměstnankyni centra, ze kterého se „jakože“ řídí svět, ilumináti a vše související s konspiracemi. Půjde o komedii, takže neber nic v seriálu vážně. Spíše se bav tím, jak možná tyto organizace vnímají někteří lidé milující konspirace a záhady.


Army of Thieves – 29. říjen

Jde o prequel k zombie blockbusteru od Zacka Snydera Army of the Dead. Děj se zaměří na události před zombie nákazou, konkrétně na postavu Ludwiga Dietera (Matthias Schweighöfer — blonďák z Army of the Dead) a jeho největší loupež.

Příběh filmu se bude odehrávat na začátku apokalypsy, kdy Dieter povede skupinu aspirujících zlodějů. Nebudou ovšem bojovat se zombies. Tento film se zaměří na klasické otevírání sejfů a krádeže napříč velkými evropskými metropolemi a podle první upoutávky to vůbec nevypadá špatně. Pravděpodobně půjde o zábavné béčko s povedenou akcí a nějakým tím humorem na oddechový večer.

Kromě toho se premiér dočkají také následující seriály: 3. série kriminální romantiky You, 2. série Locke & Key, 2. série reality show o randění Sexy Beasts, animovaný seriál Maya and the Three o aztécké mytologii a další.

HBO

The Many Saints of Newark (Sopranos Prequel) – 1. říjen

Ve většině českých kin by se měl v říjnu promítat prequel k Sopranos (říkat mu můžeme i  Kmotr z Jersey či Všichni svatí mafie). Pokud se tak nestane, můžeš se na něj podívat na HBO Max. Hlavní postavou snímku je Tony Soprano, kultovní postava z geniálního mafiánského seriálu Sopranos. Film ukazující události odehrávající se daleko před seriálem natočili a vytvořili stejní lidé jako legendární seriál, takže doufáme, že se o kvalitu bát nemusíme.

Tonyho zde ztvárňuje Michael Gandolfini, syn Jamese Gandolfiniho, který nezapomenutelně ztvárnil Tonyho v seriálu, takže nepochybně šlo o emotivní natáčení. Ke Gandolfinimu se přidal Alessandro Nivola.

Ten si zahraje Tonyho strýce a mentora ve světě zločinu Dickieho Moltisantiho, otce Christophera Moltisanti. Kromě nich uvidíš i Raye Liottu či Jona Bernthala. Do příběhu v Newarku roce 1966 zasáhnou i násilné konflikty mezi afroamerickými a italskými komunitami.

Succession – 17. říjen

Rodina Royových pobláznila mnoho diváků po celém světě. Dramatický seriál z prostředí bohatých oligarchů a majitelů televizních stanic a médií dokáže být strhující, překvapivě lidský a místy i napínavý. Ve 3. sérii naplno vypukne válka v rodině po tom, co se Kendall Roy na konci 2. série postavil svému otci.

Toho to zčásti potěšilo a konečně byl na syna pyšný. Jakoby se Kendall konečně začal profilovat jako charakter hodný toho, aby po Loganu Royovi převzal celou firmu. Jenže Logan se nevzdá snadno. Čeká nás tvrdý soudní spor, ale i intenzivní rodinné hádky a drama.

Succession je jeden z nejkvalitnějších „nových“ seriálů z originálního prostředí. Tvůrci napsali širokou škálu jedinečných postav, které hrají výborní herci. Seriál jsme nesmírně chválili i v tomto článku, takže pokud hledáš něco skutečně kvalitního a promyšleného, u čeho nebudeš kroutit očima, produkce HBO tě dokonale uspokojí.

Curb Your Enthusiasm – 24. říjen

Larry David se vrací s 11. sérií svého nepopiratelně veselého a nepřekonatelně vtipného seriálu. Vysílá se už neuvěřitelných 21 let a zachycuje život fiktivní verze herce a producenta Larryho Davida. Tvůrce Seinfelda si v tomto případě utahuje absolutně ze všeho, a to prostřednictvím prožívání každodenních problémů amerických občanů.

Seriál v mnoha případech vzniká tak, že Larry herce seznámí s dějem a následně už herci improvizují. Vzniká tak množství nezapomenutelně vtipných situací. Tento seriál možná neznáš, ale zaručeně si z něj viděl nějaké memes nebo gify. Vyzkoušej si pustit několik epizod a uvidíš, jestli ti sedne.

Měl bys ale vědět, že se od sebe některé série odlišují — některé se ti líbit nemusí, ale jiné tě mohou svým humorem dostat do kolen. Stejně jako zde Larry David hraje fiktivní verzi sebe sama, platí to i pro jiné herce, kteří hrají rovněž sami sebe. Zmínit můžeme Bena Stillera, Johna Hamma, Shaquilla O’Neala, Jonaha Hilla a spoustu dalších.

Insecure – 24. říjen

Jak již název naznačuje, Insecure je seriál o lidech, kteří se necítí sebejistě a často konají a přemýšlejí pod tlakem menšího sebevědomí. V říjnu začne poslední 5. série a fanoušci jsou smutní. Poslední roky jde o vynikající seriál s množstvím kvalitního humoru a dramatických momentů, což vyhovuje i kritikům, kteří seriál neustále chválí.

Děj se zaměřuje na dvě mladé černošky žijící v Los Angeles, které se snaží probít náročným životem. Společně řeší své životní krize a také problémy afroamerické komunity.

Apple TV+

Invasion – 22. říjen

Na Apple TV+ končí Ted Lasso a See, pokračuje Foundation, The Morning Show a začíná Invasion — 200milionový sci–fi seriál. Invaze vypadá jako blockbusterové sci–fi. Mnoho takových v současnosti není. 

Vzhledem k ohromnému rozpočtu je jasné, že se dočkáme audiovizuální pecky s množstvím sci–fi záběrů, výbuchů a velkých triků. O ději toho moc nevíme. Trailer a název ale naznačují, že budeme mít tu čest s invazí mimozemšťanů a seriál tyto události zobrazí z různých míst na planetě.

Už zbývá jen to, aby to doplnil kvalitní scénář a režie. Tvůrci seriálu jsou Simon Kinberg (X-Men: Dark Phoenix, Fantastic Four) a David Weill (seriál Hunters a Solos), takže jsme opatrní. Z traileru máme dojem, že si seriál skutečně užijeme. Jednu z hlavních rolí ztvární i Sam Neill (Jurský park).

Amazon Prime Video 

I Know What You Did Last Summer – 15. říjen

Hororový slasher s názvem Tajemství loňského léta (nebo také Vím, co jsi udělala minulé léto) zná asi většina diváků. A kdo neviděl horor, viděl zřejmě alespoň Scary Movie, který ho parodoval. Restart nabídne podobný příběh. Skupinu teenagerů spojuje pocit viny. Minulé léto totiž nechtěně někoho zabili a rozhodli se o tom mlčet. Někdo se ale o jejich činu dozví a postupně je začíná zabíjet.

Domů
Sdílet
Diskuse