Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2021 8:30
Čas čtení 1:31
Radim Šlechta

Cestovatelský semafor: Jak se od pondělí změní pravidla pro cestování?

Cestovatelský semafor: Jak se od pondělí změní pravidla pro cestování?
Zdroj: Pixabay/Alexandra Koch
NEWS CESTOVÁNÍ BĚHEM KORONAVIRU KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Do červené kategorie přibudou další země.

Od pondělí se do takzvané červené kategorie, co se rizika nákazy týče, přesunou nové země. Přibude do ní Kypr, Polsko a Nizozemsko. Oranžová kategorie se rozroste o Lichtenštejnsko a naopak Španělsko se dostane do kategorie zelené, tedy do té s nízkým rizikem nákazy. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotnictví. 

25. října se změní pravidla pro návrat z Kypru, Polska i Nizozemska, které se začátkem nového týdne budou patřit mezi země s vysokým rizikem nákazy. Navrátivší se osoby budou muset setrvat v samoizolaci a podrobit se PCR testu. 

Doporučeno
Soud zrušil povinnou samoizolaci po návratu ze zemí s vysokým rizikem nákazy Soud zrušil povinnou samoizolaci po návratu ze zemí s vysokým rizikem nákazy 22. října 2021 18:34

„Po vstupu na území ČR se nejdříve 5. den, nejpozději však 14. den podrobit RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2. Do doby výsledku RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2 je nutná samoizolace.

Zpět
Sdílet
Diskuse