Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2021 14:08
Čas čtení 1:20
Tereza Šnajdrová

Jan Cimický je vyšetřován policií. Ta prosí další případné oběti či svědky, aby se ozvali vyšetřovateli

Jan Cimický je vyšetřován policií. Ta prosí další případné oběti či svědky, aby se ozvali vyšetřovateli
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Jirka Dl/volně k užití
NEWS JAN CIMICKÝ SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Psychiatr Jan Cimický měl sexuálně obtěžovat své pacientky. Některé z nich dokonce znásilnil.

Psychiatr Jan Cimický, kterého se prezident republiky Miloš Zeman v lednu chystá ocenit státním vyznamenání, měl podle řady svědectví sexuálně obtěžovat své pacientky. Na jeho chování upozornila zpěvačka Jana Fabiánová, ke které se následně přidaly další ženy, jež byly v minulosti, dle svých svědectví, uznávaným lékařem znásilněny

Do případu se vložila i Policie ČR, která nyní svědkyně i další případné oběti vyzvala, aby se ozvaly vyšetřovateli.

Doporučeno
V kauze Cimický padla další obvinění. „Znásilňoval mě a vyhrožoval mi elektrošoky,“ vypověděla jeho pacientka V kauze Cimický padla další obvinění. „Znásilňoval mě a vyhrožoval mi elektrošoky,“ vypověděla jeho pacientka 9. listopadu 2021 10:45

Pražští kriminalisté se na základě zveřejněných informací v médiích zabývají případem sexuálního obtěžování pacientek lékařem z Prahy 8, ke kterému mělo docházet v minulých letech až do současné doby,“ napsala Policie ČR.

V případu kriminalisté nyní provádí prvotní úkony v rámci trestního řízení. Prosíme touto cestou možné poškozené ženy a svědky, aby se ozvaly přímo vyšetřovateli na telefonní číslo 603457989,“ vyzvala pak oběti, aby se ozvaly vyšetřovateli.

O sexuálním napadení jako první promluvila zpěvačka Jana Fabiánová, kterou lékař dle jejího svědectví napadl za dveřmi ordinace v době, kdy jí bylo pouhých 23 let. Poté se ozvaly i další ženy, jejichž příběh zveřejnila Česká televize v pořadu 168 hodin. 

Ležela jsem na lehátku. Dal mi tam řadu jehliček a pustil takovou relaxační hudbu. Tak jsem chvíli ležela, pak přišel a začal mě hladit po prsou,“ vypověděla jedna ze svědkyň.

Doporučeno
Silvie Lauder: Z patriarchátu by se měli osvobodit i muži. K emancipaci budou donuceni Silvie Lauder: Z patriarchátu by se měli osvobodit i muži. K emancipaci budou donuceni 9. listopadu 2023 6:00

Do vyšetřování se pustily i Seznam Zprávy, které v pondělí uveřejnily rozsáhlou zpověď další ženy. „Říkala jsem mu, že nechci, že je mi to nepříjemné, že vůbec nemám chuť, že mám ty paniky a že je mi z něho blbě. Jeho to absolutně nezajímalo. Vždycky proběhlo deset minut normálního sexu. Pak mě jenom poplácal a řekl ‚Zítra přijď. A hlavně nikomu nic necekni, nebo si mě nepřej poznat,‘ zastrašoval mě,“ promluvila o Cimickém další z jeho pacientek.

REFRESHER již koncem října kvůli chování Jana Cimického zkontaktoval Českou lékařskou komoru, která však mlčí a k situaci se nijak nevyjadřuje.

Doporučeno
Jan Cimický je prověřován policií. Ozvaly se další ženy, které jej obvinily ze sexuálního násilí Jan Cimický je prověřován policií. Ozvaly se další ženy, které jej obvinily ze sexuálního násilí 8. listopadu 2021 17:24
Domů
Sdílet
Diskuse