Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2021 8:45
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 21 973 nakažených, méně než minulý týden

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 21 973 nakažených, méně než minulý týden
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Za úterý v České republice přibylo 21 973 nakažených, což je méně než minulý týden. Stále je to ale páté nejvyšší číslo.

V České republice za úterý přibylo 21 973 nově nakažených nemocí covid-19. Zatím jde o největší přírůstek z tohoto týdne. Minulé úterý bylo nově nakažených o čtyři tisíce více a mezitýdenní srovnání tedy kleslo. Přesto ale pandemie na území Česka překonala své březnové rekordy a v současnosti je zde téměř 200 000 nakažených osob. Vyplývá to z dat ministerstva zdravotnictví.

Na nemocničních lůžkách leží v tuto chvíli 6 527 pacientů, s těžkým průběhem nemoci bojuje 1069 osob. Počet obětí koronaviru už také překročil 33 tisíc. Mezi nejrizikovější místa patří okres Šumperk s 1 816,34 nakaženými osobami na 100 tisíc obyvatel, naopak západ republiky v čele s Karlovarským krajem je na tom nejlépe. 

Doporučeno
Dnes začala registrace na třetí dávku očkování pro všechny. Podívej se, kdy ji můžeš dostat Dnes začala registrace na třetí dávku očkování pro všechny. Podívej se, kdy ji můžeš dostat 29. listopadu 2021 17:50

Vykázaných bylo přibližně 122 tisíc testů, podíl pozitivních preventivních testů ve srovnání s minulým týdnem klesl pod 9 %. Testy, které mají potvrdit diagnózu, když pacient vykazuje symptomy nemoci, jsou pozitivní z 38 až 39 %. Pravděpodobný budoucí ministr zdravotnictví Vlastimil Válek plánuje co nejvíce zvýšit PCR testování.

Plně se u nás naočkovalo přes 6,3 milionu obyvatel. Třetí posilující dávce se podrobilo již 874 905 lidí, jen za včerejšek se rozdalo okolo 50 tisíc vakcín. Zároveň platí, že od pondělka je možné se registrova na třetí posilující dávku.

Domů
Sdílet
Diskuse