Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2021 17:50
Čas čtení 1:37
Ilona Hobzová

Dnes začala registrace na třetí dávku očkování pro všechny. Podívej se, kdy ji můžeš dostat

Dnes začala registrace na třetí dávku očkování pro všechny. Podívej se, kdy ji můžeš dostat
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Od pondělí lze provést předregistraci na posilující třetí dávku.

Od 29. listopadu je možné provést předregistraci k posilující třetí dávce očkování. Tuto možnost má nově každý, nejen lidé starší šedesáti let nebo osoby s chronickým onemocněním. REFRESHER pro Tebe připravil přehled důležitých  informací, které je dobré před registrací vědět. 

Kdo se může nechat přeočkovat?

Od pondělí 29. listopadu se může nechat očkovat každý, u koho uplynulo nejméně 6 měsíců po aplikaci 1. dávky u jednodávkové vakcíny (Janssen), nebo 2. dávky u ostatních vakcín. Nově tak nezáleží na věku, zaměstnání ani zdravotním stavu.

Výjimku mají osoby, které dovršily 60 let, či jim hrozí vysoké riziko nákazy nebo závažného průběhu (např. chroničtí pacienti), ti mohou jít na posilovací dávku již po 5 měsících

Pro koho platí výjimka přeočkování už po pěti měsících?

Výjimku má každý člověk starší šedesáti let a také každý, kdo trpí středně těžkou a těžkou imunosupresí, středně těžkým nebo těžkým primárním imunodeficitem, pokročilou nebo neléčenou infekcí HIV nebo je ve stavu vyžadujícím imunosupresivní terapii.

Domů
Sdílet
Diskuse