Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2021 15:08
Čas čtení 0:41
Jakub Paulík

VIDEO: Firma vyrobila robota, který se tváří a chová jako člověk

VIDEO: Firma vyrobila robota, který se tváří a chová jako člověk
Zdroj: Engineered Arts, propagační materiál
TECH
Uložit Uložené

Cena robota Ameca je aktuálně neznámá.

Společnosti Engineered Arts se podařilo vytvořit výjimečně autenticky působícího humanoidního robota s názvem Ameca. Mimikou tváře a gestikulací se v jistém směru podobá více na člověka. Jeho cena je aktuálně neznámá, protože se stále nachází v procesu výroby, píše Daily Mail, ale určitě nepůjde o nejlevnější produkt.

Na promovideu se Ameca po probuzení poohlíží po okolí a při pohledu na pohyb rukou si jako kdyby začíná uvědomovat své bytí. Následně se s úžasem zahledí na muže, který ji natáčí, a usměje se. I když Ameca působí lidsky, od člověka má stále daleko. Mimo jiné neumí například chodit.

Společnost Engineered Arts je zaměřena na výrobu robotů, které používá jako uváděče na různých akcích. Jejich technologická novinka Ameca by se měla objevit na blížící se výstavě CES 2022. Podle tvůrců jde o nejpokročilejšího humanoidního robota na světě.

Ameca navazuje na Sophii, prvního robota na světě, který získal občanství v Saúdské Arábii. Sophii, kterou představili v roce 2016, vyrobila firma z Hongkongu Hanson Robotics. Robota naprogramovali tak, aby uměl odpovědět novinářům na dotazy a dokonce říkat i vtipy.

Domů
Sdílet
Diskuse