Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Farmasi.
14. ledna 2022 13:30
Čas čtení 3:35
Sponzorovaný obsah

5 tipů, jak v zimě pečovat o pleť: Víš, že i během chladných měsíců ji ohrožuje UV záření?

5 tipů, jak v zimě pečovat o pleť: Víš, že i během chladných měsíců ji ohrožuje UV záření?
Zdroj: Unsplash/freestocks/volně k užití (ilustrační obrázek)
ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Sestavili jsme pro tebe seznam tipů, jak se starat o pleť i v období, které je pro ni nejnáročnější.

Zima patří k nejnáročnějším obdobím, co se týče péče o pleť. Suchý a mrazivý vzduch naši pokožku často vysušuje a my bojujeme s popraskanou kůži nebo rty. Z velké části za to může střídání suchého a chladného větru s prostředím vytopených místností, což pro naši pleť představuje velkou zátěž.

Společnost Farmasi ti nabídne širokou škálu produktů, které využiješ při péči o tělo nebo vlasy nebo jimi můžeš potěšit své blízké. Všechny její produkty jsou prověřené tradiční recepturou Dr. C. Tuny, který rodinnou kosmetickou firmu založil již v roce 1950. Výrobky navíc nejsou testovány na zvířatech, takže pokud si zakládáš na odpovědnosti vůči ostatním bytostem, rozhodně zde najdeš, co potřebuješ.

Zjistit víc

1. Nezapomeň na hydrataci

Nejen ve zbytku roku, ale i v zimně je důležité dávat si pozor, jestli svou pokožku dostatečně dobře hydratuješ. V zimním období je totiž vzduch chladný a suchý, což pro kůži znamená, že se snadněji vysouší, je podrážděná a mohou se na ní vytvářet šupiny. Pokud je venku pod nulou, vyplatí se ti sáhnout po hustších krémech, které pleť dobře promastí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Farmasi Česká republika (@farmasiofficial_cz)

Ani použití klasických hydratačních gelů nemusí být od věci. I gely na bázi vody v sobě často mají mastnou složku, která ne kůži vytvoří ochranný film, a ty se tak můžeš procházet zmrzlou krajinou beze strachu, že se ti pokožka vysuší. Takové gely se hodí především v případě, že venku netrávíš příliš mnoho času nebo když nejsou mrazy opravdu hluboké. Pokud máš ale citlivější pleť, upřednostni raději hutnější přípravky. Jestli ale patříš k lidem s pletí, která se rychle mastí, upřednostni spíš lehčí gely a séra.

2. Starej se také o ruce

Pokud mluvíme o péči o pleť, většinou se řeší pokožka na obličeji, ale neméně důležité jsou také ruce. I pro ruce je zimní období velmi náročné a rozhodně bychom na ně neměli zapomínat. V momentě, kdy začne mrznout bychom neměli vyjít ven bez rukavic, kterými je chráníme před mrazem a suchem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Farmasi Česká republika (@farmasiofficial_cz)

Samotné nošení rukavicí proti těmto zimním nástrahám pomáhá bojovat, samo o sobě ale často nemusí stačit. Chladem podrážděné pokožce navíc často neprospívá, když si umýváme ruce horkou vodou, a proto bychom měli myslet na to, abychom si po každém umytí rukou a jejich desinfekci ruce také namazali krémem, který ji pomůže hydratovat. Sáhnout můžeš třeba po krému FARMASI NATURELLE Sea Therapy s výtažkem z mořských řas, který napomáhá revitalizovat pokožku. Výtažek z aloe vera napomáhá zvýšit úroveň její potřebné hydratace.

3. Pozor na UV záření

Přestože se dny v zimě zkracují a kvůli zimě můžeme mít pocit, že nás sluneční záření neohrožuje, opak je v tomto případě pravdou. Jedním z klíčových nástrojů, jak si v zimě udržet zdravou a dobře vypadající pleť, je také dobře se chránit před UV zářením. Pokud se přes den pohybuješ venku a vystavuješ se slunečnímu svitu, dávej si pozor a používej krémy s ochranným faktorem alespoň 15.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Farmasi Česká republika (@farmasiofficial_cz)

Skvěle se ti může hodit například denní krém s ochranným faktorem, který bojuje také proti vysušené pokožce a mírní příznaky stárnutí. Při každodenním nošení během slunečných dní tedy představuje rychlou péči pro všechny, kteří doma nechtějí mít příliš mnoho různých krémů a gelů. Nezapomeň je použít s předstihem alespoň pár minut před tím, než se slunečnímu záření vystavíš a aplikuj je několikrát za den, abys dosáhl potřebné ochrany.

4. Nepodceňuj vnitřní péči

Během zimního období se nám může snadněji stát, že se nakazíme a oslabené tělo často znamená i pleť náchylnější k nečistotám a nedokonalostem. Obzvlášť v zimě tedy nezapomínej dopřát péči o imunitu, za kterou ti poděkuje dobrou tělesnou kondicí i zdravěji vypadající pletí. Dodej svému tělu dostatečně vyváženou stravu bohatou na živiny a vitamíny i přiměřené množství pohybu. Během zimy si navíc pomůžeš, pokud zařadíš i různé doplňky stravy a vitamíny.

Velmi dobře funguje například kurkuma, která posiluje imunitní systém a tělu pomáhá zbavovat se řady nečistot a plísní. Zároveň bojuje proti stárnutí a je bohatá na antioxidanty, které jsou v zimě potřeba víc než kdykoliv jindy v průběhu roku. Skvělým pomocníkem je také vitamín D, s nímž předejdeš mnoha nemocem, jež se se zimou pojí.

5. Přizpůsob období svůj životní styl

Nejsou to jen přípravky, které ti pomohou udržet pleť v dobrém stavu i během náročnějších období. Aby tvá pokožka byla zdravá a vypadala dobře, je důležité dodržovat zdravý životní styl. Přes zimu si dávej pozor, aby se ti přes den dostalo dostatečné množství tekutin, především vody nebo čajů. Blahodárné účinky všem milovníkům kávy může přinést i například čekanková káva.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Farmasi Česká republika (@farmasiofficial_cz)

Zároveň dávej pozor, abys dost odpočíval, protože podzim a zima patří k těžším chvílím v roce, během nichž jsme více unavení a potřebujeme se vyspat. Zapoj do svého života víc procházek a dávej si dobrý pozor na to, co jíš. Pokud zdravý životní styl s dostatkem odpočinku spojíš s některými výše uvedenými tipy, tvoje pleť ti za to poděkuje a bude vypadat zdravě.

Výrobky, které ti pomohou překonat nejen zimu, ale i zbytek roku najdeš na stránkách Farmasi, kde objevíš také řadu dalších kosmetických produktů pro zdravé tělo i zdravou mysl a duši. Pokud tedy patříš k lidem, kteří se rádi starají o pokožku, vlasy a rádi působí dobře a upraveně, na Farmasi určitě objevíš vše, co k péči o sebe potřebuješ.

Chci o sebe pečovat
Zpět
Sdílet
Diskuse