Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2021 12:24
Čas čtení 1:34
Radim Šlechta

Opava zahalila sochu. Místním vadil její penis

Opava zahalila sochu. Místním vadil její penis
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ Scotch Mist/ volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Po pobouřených reakcích místních se Opavská kulturní organizace rozhodla zakrýt sochu s názvem Ego. Lidi pobuřovalo, jak vypadá.

Opava zakryla sochu Libora Hurdy s názvem Ego. Městu vadilo, že je na ní stylizovaný penis. Původně byla socha vystavena na chodníku, později se kvůli pohoršeným obyvatelům přesunula do areálu Domu umění. Ten se ale nachází přímo naproti mateřské školce. Zde socha vadila zase rodičům. Kvůli opakujícím se stížnostem bude sochu halit plachta a odkrývat se bude jen během komentovaných prohlídek. Informoval o tom deník Právo.

Socha s názvem Ego je součástí výstavy sedmi exponátů, které budou rozmístěny v různých částech města až do začátku roku 2022. Opavským obyvatelům se ale nelíbil stylizovaný pohlavní úd, který muži prostupuje srdcem. Ozývaly se hlasy, které dílo označovaly za nevkusné nebo kýčovité.

Domů
Sdílet
Diskuse