Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2021 18:05
Čas čtení 0:46
Ivan Koribanič

V norské reklamě se Santa Claus líbá s mužem. Slaví obrovský úspěch

V norské reklamě se Santa Claus líbá s mužem. Slaví obrovský úspěch
Zdroj: TASR/AP (ilustrační foto)
NEWS VÁNOCE
Uložit Uložené

Norská pošta chtěla touto reklamou oslavit 50. výročí zrušení zákona zakazujícího vztahy mezi osobami stejného pohlaví.

Norská státní pošta Posten přinesla na obrazovky zajímavou reklamu. Hlavními postavami jsou Santa a muž, který mu píše dopis. „Všechno, co chci na Vánoce, jsi ty,” píše Santovi. Vyvrcholením reklamy je štědrovečerní setkání Santy a muže. Ti se následně políbí. Čtyřminutové video se okamžitě stalo hitem. Má již miliony zhlédnutí, píše BBC.

„Chtěli jsme oslavit 50. výročí zrušení zákona zakazujícího vztahy mezi osobami stejného pohlaví,“ říká Monica Solberg, marketingová ředitelka Postenu. Zároveň dodala, že dosah reklamy ji překvapil. Přestože přiznala očekávání, že to bude rozebíráno, ale ne v takovém rozsahu.

Spousta lidí reklamu přijalo v pozitivním světle. Našli se však takoví, kteří o videu tvrdí, že postavu Santu sexualizuje. Objevily se i názory, že takový příběh vypráví o Santově nevěře paní Clausové.

Norsko je v otázce homosexuality otevřená země. V mnoha částech světa by však šlo o kontroverzi. Jeden z průzkumů dokonce naznačil, že mnozí ve Spojeném království považují postavu otce Vánoc jako gaye za nepřijatelnou možnost. Anketa zahrnuje odpovědi různých věkových skupin.

Domů
Sdílet
Diskuse