Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
24. prosince 2021 v 11:04
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Policistku, která zastřelila mladého černocha, uznala porota vinnou ze zabití. Paralyzér si spletla s pistolí

Policistku, která zastřelila mladého černocha, uznala porota vinnou ze zabití. Paralyzér si spletla s pistolí
Zdroj: Hennepin County Sheriff’s Office
NEWS
Uložit Uložené

Kimberly Potter, která v dubnu zastřelila Daunteho Wrighta, byla porotou shledána vinnou. Svůj rozsudek se dozví v březnu.

Kimberly Potter, policistka, která v dubnu zastřelila černocha Daunteho Wrighta, byla za svůj čin shledána vinnou. Porota o její vině jednala čtyři dny a následně vynesla jednomyslný verdikt. V březnu příštího roku by se měla dozvědět výši svého trestu v trestném činu zabití prvního stupně. Usvědčena je i za zabití druhého stupně, na výši trestu by to ale nemělo mít vliv. Za takové zabití pachatelé obvykle dostávají 7 let odnětí svobody. Informoval o tom The Guardian. 

Doporučeno
VIDEO: Policisté zachránili život muži na mostě v Praze. „Půjdeme na pivko, všechno se dá vyřešit,“ uklidňovali jej VIDEO: Policisté zachránili život muži na mostě v Praze. „Půjdeme na pivko, všechno se dá vyřešit,“ uklidňovali jej 23. prosince 2021 v 19:23

Potter zastřelila muže v dubnu tohoto roku. Na Wrighta byl vydán zatykač a když jej policie zadržela, pokusil se nastoupit znovu do auta a odjet. Potter jej v tu chvíli upozornila, že použije paralyzér a následně na něj vystřelila. Posléze řekla, že si paralyzér v pouzdru spletla právě se služební zbraní. Krátce po tomto incidentu podala výpověď.

Na soudní proces dorazila také část rodiny mrtvého Daunteho. Katie Wright popisovala, že když se dozvěděla verdikt, chtělo se jí křičet. „Mísily se ve mně všechny možné emoce, když jsem slyšela, že se je vinna v činu vraždy prvního stupně,“ sdělila novinářům.

Před budovou soudu stál také zástup demonstrantů, kteří byli připraveni protestovat proti případnému zproštění viny. Když se ale dozvěděli zprávu o rozhodnutí, začali slavit a hrát oslavné písně. Nepokoje spojené s činem bývalé policistky začaly v Minneapolis už v dubnu, krátce po Daunteho smrti.

Domů
Sdílet
Diskuse