Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2021 18:01
Čas čtení 1:21
Vojtěch Vanda

Pět českých ministrů má problémy s angličtinou. Výborné znalosti cizího jazyka nemají zdaleka všichni

Pět českých ministrů má problémy s angličtinou. Výborné znalosti cizího jazyka nemají zdaleka všichni
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
POLITIKA ANNA HUBÁČKOVÁ HELENA LANGŠÁDLOVÁ JAN LIPAVSKÝ JANA ČERNOCHOVÁ MARIAN JUREČKA MARTIN BAXA MARTIN KUPKA MIKULÁŠ BEK PAVEL BLAŽEK PETR FIALA PETR GAZDÍK VÍT RAKUŠAN ZBYNĚK STANJURA
Uložit Uložené

Jednu z podmínek, kterou nová vláda před volbami slibovala, již porušila. Ne všichni její členové umí výborně cizí jazyk, kterým se jedná v EU, zjistily Hospodářské noviny.

Koalice SPOLU a PirSTAN slíbily při volbách do Poslanecké sněmovny voličům členy vlády, kteří budou umět světový jazyk na takové úrovni, aby mohli sami jednat se svými zahraničními kolegy. Podle zjištění Hospodářských novin tomu tak ale nakonec není. Hned pětice ministrů nové vlády si zažádala o tlumočníka, jelikož se nezvládne pořádně domluvit anglicky. 

Doporučeno
Miloš Zeman znovu podpořil povinné očkování a kritizoval NATO za zhoršení bezpečnostní situace Miloš Zeman znovu podpořil povinné očkování a kritizoval NATO za zhoršení bezpečnostní situace 26. prosince 2021 14:23

Jak koalice SPOLU, tak koalice Pirátů a Starostů se ve svých předvolebních programech jasně vyjádřily k tomu, jakým způsobem by měli být budoucí členové vlády vybaveni, co se jazykových dovedností týče. Koalice SPOLU sama dokonce upozornila na důležitost těchto dovedností před blížícím se českým předsednictvím Evropské Unii. Jak to ale vypadá, ne každý tuto podmínku splňuje.

Domů
Sdílet
Diskuse