Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2021 14:23
Čas čtení 1:10
Ondřej Jarůšek

Miloš Zeman znovu podpořil povinné očkování a kritizoval NATO za zhoršení bezpečnostní situace

Miloš Zeman znovu podpořil povinné očkování a kritizoval NATO za zhoršení bezpečnostní situace
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman promluvil k národu ve svém vánočném poselství.

Prezident Miloš Zeman přednesl v neděli vánoční projev, ve kterém mimo jiné znovu podpořil myšlenku povinného očkování„Vidím očkování jako jedinou cestu proti této pandemii. Není důvod, abychom k nemocem, proti kterým je očkování povinné, nepřiřadili i tuto nemoc,“ řekl Zeman o boji s covidem-19.

To, že by byl pro zavedení povinného očkování, Zeman řekl i v minulosti. Sám je očkován třemi dávkami a jak uvedl, díky nim měl jen velmi slabý průběh nemoci.

Ve svém vánočním poselství Zeman vyzval také ke zrušení daňových výjimek, to by podle něj prospělo státnímu rozpočtu. „Kdyby došlo ke zrušení všech daňových výjimek, říkal jsem, že by to ušetřilo 380 miliard korun, což je téměř tolik jako odhadovaný deficit státního rozpočtu v tomto roce. Měli bychom tedy vyrovnaný rozpočet a nezadlužovali bychom budoucí generace,“ řekl prezident.

Doporučeno
Adolf Hitler si nechal vyrobit vánoční koule s hákovým křížem. Takto slavili Vánoce známí diktátoři Adolf Hitler si nechal vyrobit vánoční koule s hákovým křížem. Takto slavili Vánoce známí diktátoři 25. prosince 2021 14:30

V neposlední řadě Zeman kritizoval Severoatlantickou alianci, která podle něj kvůli odchodu z Afghánistánu zhoršila bezpečnostní situaci ve světě.

Zeman se v projevu vyjádřil také proti tzv. Green Deal (Zelenému údělu), který státy Evropské unie zavazuje ke snižování uhlíkových emisí. „Z původně seriózní vědy zvané ekologie se stalo náboženství. A jako každé náboženství i toto má své proroky, například v podobě postpubertální dívčiny,“ řekl s narážkou na aktivistku Gretu Thunberg.

Právě tzv. Green Deal je podle Zemana důvodem růstu energií a plynu. „Odhaduje se, že tento nárůst bude pokračovat u elektřiny kolem 30 procent, u plynu dokonce kolem 50 procent,“ dodal prezident.

Na Zemanova slova už reagoval i premiér Petr Fiala (ODS). Ten souhlasí s problémy, které Zeman popsal, jako třeba růst elektřiny či boj s covidem, naznačil však, že na jejich řešení má jiný názor. „Na jejich řešení můžeme mít různé názory. Shodujeme se ale na tom, že se jedná nejdůležitější úkoly, které před námi stojí,“ napsal šéf ODS na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse