Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2021 20:00
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Tvůrci League of Legends se vyrovnávají s oběťmi diskriminace a obtěžování na pracovišti. Zaplatí 100 milionů dolarů

Tvůrci League of Legends se vyrovnávají s oběťmi diskriminace a obtěžování na pracovišti. Zaplatí 100 milionů dolarů
Zdroj: Riot Games
NEWS SEXISMUS
Uložit Uložené

Studio, které stojí i za slavnou hrou League of Legends, zaplatí 100 milionů dolarů obětem sexuální diskriminace a obtěžování. Chce se prý vyrovnat se svou minulostí.

Studio Riot Games, které vytvořilo legendární hru League of Legends, zaplatí 100 milionů dolarů, aby urovnalo hromadnou žalobu z roku 2018. Ta se týkala sexuální diskriminace a obtěžování. Podle původní žaloby společnost objektivizuje ženy. O tom podle ní svědčí například to, že provozovala anketu „nejvíc sexy zaměstnankyně“ nebo že ženám chodily nevyžádané obrázky mužských genitálií. Informuje o tom BBC.

Doporučeno
10 nejlepších her roku 2021 10 nejlepších her roku 2021 27. prosince 2021 14:30

Společnost se nyní rozhodla, že „převezme zodpovědnost za minulost“ a rozhodla se zaplatit 80 milionů dolarů účastníkům hromadné žaloby a 20 milionů na pokrytí nákladů na právní zastoupení. Podle kalifornského Ministerstva pro spravedlivé zaměstnávání (DFEH) a bydlení se tento krok bude týkat 1065 zaměstnankyň a 1300 smluvních pracovnic.

Domů
Sdílet
Diskuse