Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2022 8:20
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Austrálie zrušila Novaku Djokovićovi víza

Austrálie zrušila Novaku Djokovićovi víza
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
NEWS NOVAK DJOKOVIĆ
Uložit Uložené

Tenista se zřejmě nebude moci zúčastnit turnaje Australian Open.

Srbský tenista Novak Djoković bude zřejmě muset opustit Austrálii. Tamní úřady mu již podruhé v řadě zrušily víza, a to z toho důvodu, že talentovaný sportovec není očkovaný proti koronaviru. Djoković přijel do země kvůli turnaji Australian Open, kterého se nakonec pravděpodobně nebude moci zúčastnit, informuje BBC. Právníci tenisty se chystají podat odvolání.

Doporučeno
Djokovićovi za porušení karantény v Srbsku hrozí pokuta nebo vězení Djokovićovi za porušení karantény v Srbsku hrozí pokuta nebo vězení 13. ledna 2022 8:00

Od té doby, co Novak Djoković přiletěl do Austrálie, řeší jeden problém za druhým. Australské úřady mu nejprve zrušily víza, neboť srbský tenista není očkovaný proti koronaviru, a ještě před zahájením turnaje Australia Open měl být Djoković ze země deportován.
 
Proti rozhodnutí se tenista odvolal, soud jeho žádosti vyhověl a víza mu obnovil. Nyní však Austrálie již podruhé Djokovićovi víza odebrala a podle tamního ministra pro imigraci Alexe Hawkea sportovec čelí deportaci. I proti druhému odebrání víz se Srb může odvolat, ale není jisté, zda tak stihne učinit ještě před začátkem Australian Open, který startuje již v pondělí 17. ledna.

Proti účasti Novaka Djokoviće na tenisovém turnaji se postavila i australská veřejnost, která kvůli pandemii koronaviru zažila nejdelší a zároveň nejpřísnější omezení ze všech zemí světa. Obyvatelům se navíc nelíbí, že by někdo mohl dostat výjimku a v zemi by mohl být i bez očkování. Úřady by prý ke všem lidem měly přistupovat stejně, ať jsou sportovci, herci nebo obyčejní turisté.

Domů
Sdílet
Diskuse