Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2022 8:00
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

Djokovićovi za porušení karantény v Srbsku hrozí pokuta nebo vězení

Djokovićovi za porušení karantény v Srbsku hrozí pokuta nebo vězení
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
NEWS NOVAK DJOKOVIĆ
Uložit Uložené

Podle tamních právníků tenista nejspíše vyvázne jen s trestem prospěšných prací.

Tenistovi Novaku Djokovićovi se nedaří. Jeho účast na Australian Open je stále v ohrožení, neboť sportovec není očkovaný a Austrálie zvažuje, že mu opět odejme víza a deportuje ho zpět do Srbska. Nyní však úspěšný tenista řeší další problém, a tím je, že byl pozitivně testován na koronavirus a přitom poskytl rozhovor deníku L'Équipe, čímž porušil karanténu. V Srbsku mu za to hrozí pokuta nebo vězení, informuje The Guardian.

Doporučeno
Snowboardcrossařka Eva Samková má covid. „Osud mi teď připravuje samé lahůdky,“ vzkázala Snowboardcrossařka Eva Samková má covid. „Osud mi teď připravuje samé lahůdky,“ vzkázala 12. ledna 2022 15:00

Porušení karantény se v Srbsku podle tamních právníků považuje za trestný čin podle článku 248 trestního zákoníku a každému, kdo přísná pravidla izolace poruší, hrozí pokuta nebo až 3 roky za mřížemi. Vzhledem k tomu, že je Novak Djoković považován za významnou veřejnou osobu, mohl by dostat exemplární test. Právníci se shodují na tom, že oním trestem by mohl být příkaz k obecně prospěšným pracím.

Domů
Sdílet
Diskuse