Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2022 15:00
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Snowboardcrossařka Eva Samková má covid. „Osud mi teď připravuje samé lahůdky,“ vzkázala

Snowboardcrossařka Eva Samková má covid. „Osud mi teď připravuje samé lahůdky,“ vzkázala
Zdroj: ČTK/AP/Mark Schiefelbein
NEWS EVA SAMKOVÁ ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Eva Samková prý dělá vše proto, aby stihla olympiádu v Pekingu. Její účast je však v ohrožení.

V polovině prosince minulého roku si česká snowboardcrossařka Eva Samková zlomila oba kotníky a její účast na zimní olympiádě v Pekingu je od té doby v ohrožení. Nyní si život pro Samkovou připravil další zkoušku, a tou je nákaza koronavirem. „Osud mi teď připravuje samé lahůdky,“ vzkázala sportovkyně, která se kvůli nemoci nemůže dostavit na lékařskou kontrolu v Rakousku, informuje Aktuálně.

Doporučeno
Program biatlonu v Ruhpoldingu: Tyto závody stojí za to sledovat Program biatlonu v Ruhpoldingu: Tyto závody stojí za to sledovat 12. ledna 2022 14:27

Eva Samková si 11. prosince 2021 po závodě smíšených týmů v Montafonu zlomila oba kotníky. Ještě tentýž den pak byla v Rakousku operována a v obou nohách má nyní šrouby. Právě na kliniku v Montafonu-Schrunsu se česká snowboardcrossařka měla dostavit na kontrolu, ale plány jí zhatil koronavirus.

Osud mi teď připravuje samé lahůdky. Chystám se změnit knihu. Je nejvyšší čas se začíst do legendy o Fénixovi,“ uvedla Samková s odkazem na bájného ptáka, který je považován za symbol znovuzrození. „Je lepší mít omikron teď, když mám klid na léčení než těsně před olympiádou, což by byla konečná,“ dodala pak.

V současné chvíli tak není jisté, zda se Samková bude moci účastnit zimních olympijských her v Pekingu, které startují již 4. února. „Rehabilituju, posiluju a cvičím. Stále dělám maximum pro to, abych stihla olympiádu, ale stále jsem jen člověk z masa kostí,“ vzkázala sportovkyně z karantény. 

Rozhodnutí je na Evě a jejích lékařích, kteří řeknou, zda může či nemůže jet. V nominaci Evu máme. Stejně tak budeme respektovat i její případné rozhodnutí neúčastnit se,“ doplnil Martin Doktor, šéf české olympijské výpravy.

Domů
Sdílet
Diskuse